Απάντηση της Aegean airlines: Για το καλό μας η επιπλέον χρέωση των αποσκευών

Απάντηση στο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr και στην επιστολή που  έστειλε e- αναγνώστης σχετικά με τη χρέωση των αποσκευών δίνει η Aegean airlines.

«Αγαπητέ ταξιδιώτη,

 Από τις 19 Ιουνίου 2013, η εταιρία μας ξεκίνησε το πιλοτικό της πρόγραμμα εισάγοντας δύο νέες κατηγορίες εισιτηρίων οικονομικής θέσης, Flex καιGo Light, στις πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη προς/από 7 προορισμούς εσωτερικού και 2 προορισμούς εξωτερικού, με σκοπό να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ακόμα περισσότερες επιλογές. Πλέον, από τις 10/10, οι δύο νέες κατηγορίες ναύλων ισχύουν για όλο το δίκτυό μας, εσωτερικό και εξωτερικό.  Έτσι, ο κάθε επιβάτης μας μπορεί να επιλέξει τη κατηγορία που θα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του, απολαμβάνοντας πάντα την ίδια ποιότητα υπηρεσιών της Aegean τόσο στο έδαφος, όσο και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορία εισιτηρίων Go Light, σχεδιάστηκε και απευθύνεται σε εκείνους τους επιβάτες μας, οι οποίοι ταξιδεύουν μόνο με τη χειραποσκευή τους, απολαμβάνοντας ακόμη χαμηλότερες τιμές που ξεκινούν από 24 ευρώ ενώ πριν η φθηνότερη κατηγορία, ξεκινούσε από 39 ευρώ, και έχοντας φυσικά, τη δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου τους με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Παράλληλα, η κατηγορία εισιτηρίων Flex προσφέρει στον επιβάτη μας μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς δίνει απεριόριστη δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου, χωρίς χρέωση του τέλους αλλαγής, ενώ επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά μίας αποσκευής έως 23 κιλά και μίας χειραποσκευής έως 8 κιλά. Σε κάθε περίπτωση, τα Χρυσά μέλη του προγράμματος Miles & Bonus, δικαιούται μία επιπλέον αποσκευή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο νέες κατηγορίες μας είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο http://bit.ly/16Jyb5I. Επιπλέον η υπηρεσία Low Fare Calendar  δίνει πάντα τη δυνατότητα να εντοπίζει ο επιβάτης μας τη χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για το ταξίδι του.

Φυσικά, όσοι από τους επιβάτες μας επιθυμούν να μεταφέρουν περισσότερες ή και υπέρβαρες από αυτές που δικαιούνται αποσκευές, υπάρχει η δυνατότητα να τις προπληρώσουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aegeanair.com , του mobile site (mobile.aegeanair.com), του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean ή μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρεώσεις αυτές είναι έως και 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες που ισχύουν σε περίπτωση που η πληρωμή πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλο το επιβατικό μας κοινό, πως βασικός μας στόχος είναι να παρέχουμε στους επιβάτες μας ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και να μην έχετε καμία αμφιβολία πως με γνώμονα αυτό, όλοι εμείς στην Aegean, εργαζόμαστε καθημερινά. Θα θέλαμε δε, να μοιραστούμε μαζί σας, πως η εταιρία μας, βραβεύθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, ως Καλύτερη Περιφερειακή Εταιρία της Ευρώπης, σύμφωνα με τα βραβεία SkyTrax, όπου συμμετείχαν και ψήφισαν 18,2 εκ. επιβάτες προερχόμενοι από 160 χώρες. Η βράβευση αυτή, αποτέλεσε για εμάς, ακόμη μία απόδειξη της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ την οφείλουμε σε όλους τους επιβάτες μας που μας προτιμούν για τα ταξίδια τους, στηρίζοντάς μας ένθερμα όλα αυτά τα χρόνια και μας τοποθέτησαν, για ακόμη μία φορά, στην κορυφή των επιλογών τους.

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Χριστοφοράκη

Customer Relations Manager»

Απάντηση aftodioikisi.gr: Φιλότιμη είναι η προσπάθεια της Aegean airlines να μας πείσει ότι η επιπλέον χρέωση της αποσκευής γίνεται για το συμφέρον των επιβατών και ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρία κατάφερε να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων. Σε ποια μείωση ακριβώς αναφέρεται η Aegean από τη στιγμή που ο αναγνώστης μας πλήρωσε 146 ευρώ για ένα εισιτήριο μετ΄επιστροφής από την Αθήνα στο Ηράκλειο Κρήτης και μέσα σε αυτήν την τιμή δεν συμπεριλαμβανόταν καν η αποσκευή του; Ή μήπως τα 146 ευρώ για πτήση εσωτερικού θεωρούνται «χαμηλός ναύλος», οπότε η εταιρία ακολουθώντας την πολιτική των low cost αεροπορικών έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί επιπλέον 30 ευρώ για τη μεταφορά μιας αποσκευής; Αναφορικά με τα 24 ευρώ που σύμφωνα με την Aegean είναι η φθηνότερη κατηγορία εισιτηρίων, όλοι ξέρουμε πως η τιμή αυτή ούτε συμπεριλαμβάνει τους φόρους αεροδρομίου και προπαντός σε αυτή την τιμή διατίθενται μόλις ένα με δύο εισιτήρια ανά πτήση, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες αναγκάζονται να καταβάλουν ποσά παρόμοια με τον e- αναγνώστη μας.

Δείτε τη σχετική είδηση:

Aegean airlines:«Βελτιώνει την ταξιδιωτική μας εμπειρία»…χρεώνοντας τις αποσκευές»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, AEGEAN, ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!