Απάντηση Δ. Αμαρουσίου για το Κτήμα Συγγρού: Από την ουσία στην επικοινωνία

Aπάντηση στο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr και της στήλης «τα παράπονά σας στο δήμαρχο» σχετικά με την «εικόνα εγκατάλειψης» του Κτήματος Συγγρού δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

«Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας aftodioikisi.gr σχετικά με το Δάσος Συγγρού επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Το Κτήμα Συγγρού τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών (ΙΓΕ), φορέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει και την ευθύνη για τη φύλαξη, τη συντήρηση και τον καθαρισμό του, ενώ μετά την απαράδεκτη απόφαση της πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κας Μπατζελή εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου δεν μετέχει πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Παρά ταύτα, ο Δήμος Αμαρουσίου, με δεδομένη την ευαισθησία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία και διαφύλαξή του Δάσους Συγγρού, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης. Με μία σειρά από παρεμβάσεις έρχεται να καλύψει λάθη και ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού,ώστε το Δάσος Συγγρού να συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στο Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου:
• Διαθέτει επί 24ωρου βάσεως, όλο τα χρόνο προσωπικό για τη φύλαξη του Δάσους.
• Διαθέτει κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα για την πρόληψη και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης
πυρκαγιάς. Ειδικότερα,τη φετινή αντιπυρική περίοδο απετράπη η επέκταση πυρκαγιών στο Δάσος με παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Δήμου και του ΣΠΑΠ.
• Κινητοποιεί δεκάδες εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τον καθαρισμό και την προστασία του.
• Διοργανώνει σεμινάρια για την εκπαίδευση των εθελοντών και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Μάλιστα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. διοργανώνει μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο:«Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την οικογένεια – Ασκούμαστε, διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε», που απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες της πόλης με παιδιά μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού και άνω.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης να συνεχίσει παρά τη δύσκολη συγκυρία την προσπάθεια, διαθέτοντας έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα για την προάσπιση του Δάσους Συγγρού και την ανάδειξή του σε πόλο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.»

 

Απάντηση aftodioikisi.gr: Τελικώς, ο Δήμος Αναμαρουσίου και ο «ευαίσθητος» δήμαρχος Γ. Πατούλης είναι σε όλα εντός, εκτός και επί τα αυτά. Και, βεβαίως, συνήθως δεν απαντούν επί της ουσίας (στην συγκεκριμένη περίπτωση στο «παράπονο» του e-αναγνώστη της aftodioikisi.gr). Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι παρά το γεγονός ότι δηλώνουν αναρμόδιοι, το Κτήμα Σύγγρου περιλαμβάνεται στο (προεκλογικό;) σποτάκι του δημάρχου, ενώ, όπως πληροφορούν τη στήλη πραγματοποιούν σειρά δράσεων. Μόνο που αυτές οι δράσεις δεν φαίνεται να είναι ικανές να αλλάξουν την εικόνα του Κτήματος Συγγρού όπως την αποτύπωσε φωτογραφικά ο e-αναγνώστης.  Άλλωστε, η απόσταση από την επικοινωνία στην ουσία είναι συνήθως πολύ μεγάλη. Και όταν κανείς έχει μάθει να λειτουργεί με βάση την πρώτη, είναι αδύνατον να την καλύψει ασκώντας, ξαφνικά, πολιτική με τη δεύτερη.-

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!