ανταρσία-άμεση-μεταφορά-άστεγων-και-π-238378

Ανταρσία: Άμεση μεταφορά άστεγων και προσφύγων από τις σκηνές σε ξενοδοχεία (βίντεο)

Άμεση μεταφορά άστεγων της Αθήνας και προσφύγων του Ελαιώνα από τις σκηνές σε κλειστά ξενοδοχεία, ζητά η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.
Η ανακοίνωση:
Η επέλαση του χιονιά πάει χέρι-χέρι με τον κυνισμό της κυβέρνησης για τις ζωές των άστεγων που ζουν στους δρόμους και των προσφύγων σε σκηνές. Ανάβουν μαγκάλια σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ακόμη και στο καμπ του Ελαιώνα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες, ανάμεσα πολλές γυναίκες, παιδιά, βρέφη και ανάπηροι που στεγάζονται σε σκηνές-κουρελόπανα από το Καρά Τεπέ, την Μόρια ΙΙ, την Μαλακάσα, την Ριτσώνα μέχρι και τον Ελαιώνα στην καρδιά της Αθήνας, με τον Δήμο της Αθήνας να συνδιαχειρίζεται τη δομή.
Τι εμποδίζει τον Δήμαρχο Μπακογιάννη να ανοίξει κάποια από τα κλειστά ξενοδοχεία ώστε να βρουν καταφύγιο, να μην ξεπαγιάσουν άστεγοι και πρόσφυγες;
Οι λιγοστοί χώροι που άνοιξαν δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Ειδικά για τον Ελαιώνα είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου της Αθήνας η διατήρηση της αθλιότητας της διαμονής εκατοντάδων ανθρώπων σε σκηνές. Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει ψηφίσει σχετική απόφαση και η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν την υλοποιεί προκλητικά.
Μπορούν να κοπούν επιτέλους οι σπατάλες σε ζαρντινιέρες για να διατεθούν κονδύλια εκεί που υπάρχει ανάγκη. Τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα από τον χιονιά!
Δημοσιοποιούμε βίντεο πριν το χιόνι σκεπάσει τις σκηνές…(Στο 1.12 το μαγκάλι)
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Δείτε το βίντεο εδώ.