Αίγιο: Καταγγελία για χωματερή-υγειονομική βόμβα στην Τέμενη -Τι απαντά ο Δήμος

  • Απο stergios
  • 3 Νοεμβρίου 2019 - 09:37
  • Comments Off

Ανεξέλεγκτη και παράνομη χαρακτηρίζουν κάτοικοι της Τέμενης Αιγίου τη χωματερή που λειτουργεί στο Αίγιο. Θέτουν ζήτημα δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρουν πως γίνεται μόλυνση του περιβάλλοντος και ειδικότερα του υδροφόρου ορίζοντα.

Η χωματερή του Δήμου Αιγιαλείας βρίσκεται πολύ κοντά στην όχθη του ποταμού Σελινούντα στην Τέμενη Αιγίου και απέχει ένα χιλ. από την θάλασσα, ενώ βρίσκεται στη μέση τεσσάρων χωριών, της Τέμενης, των Βαλιμιτίκων, της Ελίκης και του Σελινούντα, πλησίον της πόλης του Αιγίου.

Η ποσότητα των χύμα απορριμμάτων -που δεν είναι θαμένα – ξεπερνά κατά πολύ τους 10.000 τόνους ενώ σύμφωνα με καταγγελία του κου Στάθη Κολλιόπουλου, έχουν χωθεί στο ίδιο μέρος άνω των 20.000 τόνων απορρίμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, στην περιοχή της χωματερής υπάρχουν γεωτρήσεις για καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιοδένδρων, αμπέλων, λαχανικών κ.α. Επίσης υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις συσκευασίας τροφίμων.

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας

Μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Καραΐσκος ανέφερε ότι πρόκειται για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Πρόκειται δηλαδή για το χώρο όπου φυλάσσονται τα απορρίμματα για μία με δύο ημέρες μέχρι να μεταφερθούν στον τελικό τους προορισμό.

«Λόγω του προβλήματος που υπήρξε με τα σκουπίδια στην περιοχή, όλο το τελευταίο διάστημα, η προηγούμενη δημοτική αρχή οδηγήθηκε στο να μαζευτούν σε αυτό το χώρο που είναι χώρος προσωρινής παραμονής των σκουπιδιών δυόμιση χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών. Ήδη έχει ξεκινήσει σταδιακή αποσυμφόρηση που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thebest.gr – Γιάννης Πομώνης
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΙΓΙΟ, ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΕΜΕΝΗ ΑΙΓΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!