Αγία Παρασκευή: Ένας μαθητής κρίνει το παράλογο για τα ανοικτά (κλειστά) σχολεία  - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

Αγία Παρασκευή: Ένας μαθητής κρίνει το παράλογο για τα ανοικτά (κλειστά) σχολεία 

Ερωτηματικά υπάρχουν σε πολλούς μαθητές τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τον τρόπο και τα κριτήρια που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα κλειστά & τα ανοιχτά σχολεία.

Οι «απανωτές» ανακοινώσεις ειδικά στην Π. Αττικής, έχουν προκαλέσει «σύγχυση», σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που αναζητούν συνεχώς νέα πληροφόρηση για το τι θα γίνει.

Εν τω μεταξύ, προκαλεί απορία το γεγονός, ότι σε κάποιες γειτονικές περιοχές, υπάρχει διαφορετική «αντιμετώπιση»!

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε στην aftodioikisi.gr μαθητής Γυμνασίου από την Αγία Παρασκευή.

Διαβάστε:

«Είμαι μαθητής Γυμνασίου από την Αγία Παρασκευή και είδα μια είδηση που με εξέπληξε. Αρχικά περίμενα να δω αν το σχολείο στην περιοχή μου θα είναι αύριο ανοιχτό ή αν θα κάνουμε τηλεμάθημα όπως και τις δυο προηγούμενες μέρες. Όταν λοιπόν η είδηση αυτή έγινε επίσημη είδα  ότι όλα τα σχολεία που βρίσκονται στο Χαλάνδρι, μια περιοχή πολύ κοντά στην Αγία Παρασκευή , θα είναι και αύριο Τετάρτη 8/2 κλειστά.

Υπέθεσα πως αφού τα σχολεία στο Χαλάνδρι θα είναι κλειστά θα ισχύει το ίδιο και για την Αγία Παρασκευή, καθώς αυτές οι δύο περιοχές βρίσκονται πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους. Έμεινα, λοιπόν, έκπληκτος όταν είδα πως στην Αγία Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά, κάτι το οποίο αν το σκεφτεί κανείς δεν έχει καμία λογική αφού αυτές οι περιοχές συνορεύουν. Επιπλέον θα περίμενε κανείς τα σχολεία στην περιοχή μου να είναι κλειστά καθώς η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, ενώ το Χαλάνδρι, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχει βουνό… 

Γράφω αυτή την παρατήρηση μου ώστε να μου εξηγήσει κάποιος την λογική πίσω από τη συγκεκριμένη  απόφαση, καθώς κατά την άποψη μου ήταν εντελώς λάθος! 

Δεν γίνεται να υπάρχει κίνδυνος στο Χαλάνδρι και να παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία, ενώ στην Αγία Παρασκευή να είναι ασφαλείς οι μαθητές και να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία». 

Eνώ, ένας ακόμα μαθητής που πηγαίνει στο σχολείο στην Αγία Παρασκευή εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το άνοιγμα των σχολείων στην περιοχή του

Ολόκληρη η επιστολή:

(Γεια σας αυτό το email το eστειλα και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής χωρίς να λάβω κάποια απάντηση) Καλησπέρα σας είμαι μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής και θα ήθελα να σας εκφράσω την δυσαρέσκεια μου στο ότι αύριο θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεδομένου ότι το σχολείο μας είναι σχεδόν στο βουνό και ότι υπάρχει έντονη χιονόπτωση. Πολλοί  δρόμοι θα έχουν αποκλειστεί μέχρι αύριο το πρωί. Θα σας παρακαλούσα θερμά να ξανασκεφτείτε την απόφαση σας. Καλό βράδυ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!