Ζαχαράκη: Στόχος να τελειώσουν οι Πανελλαδικές τον Ιούνιο

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 29 Μαρτίου 2020 - 13:57
  • Comments Off

Eπιθυμία είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να τελειώσουν τον Ιούνιο, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για να γίνουν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, μερικές από τις λύσεις που εξετάζονται, είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς και η περικοπή της ύλης.

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση,  ανέφερε ότι η σύγχρονη εκπαίδευση – που τώρα γίνεται στην τρίτη Λυκείου – θα αρχίσει και στις υπόλοιπες τάξεις, ενώ γίνονται προσπάθειες να αναβαθμιστεί το δίκτυο.

Yπενθυμίζουμε ότι όπως ανακοινώθηκε από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, υπογράφθηκαν και προχωρούν από το υπουργείο Παιδείας όλες οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις – Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων) για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020, οι οποίες και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα γίνουν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΖΑΧΑΡΑΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!