ΥΠΑΙΘ για Κολλέγιο Αθηνών: Ανυπόστατα τα υπονοούμενα περί επιλεκτικών σχέσεων - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
31
Ιούλιος
Back

ΥΠΑΙΘ για Κολλέγιο Αθηνών: Ανυπόστατα τα υπονοούμενα περί επιλεκτικών σχέσεων

Την μηνυτήρια αναφορά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κατά της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως για την υπόθεση των κατεστραμμένων απουσιολογίων του Κολλεγίου Αθηνών, σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας πλήρως ανυπόστατα και απαράδεκτα τα υπονοούμενα περί επιλεκτικών σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:

Αν μη τι άλλο, προκαλεί εντύπωση πώς, ενώ η ΟΙΕΛΕ έχει λάβει εγγράφως πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, δημιουργεί παραπλανητικές εντυπώσεις, για μια υπόθεση για την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν είχε και δεν μπορούσε να έχει καμία ανάμειξη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε το ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης:

Κατόπιν σχετικής καταγγελίας  για φερόμενη παράτυπη καταστροφή απουσιολογίων το 2018, διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από την ιδιοκτησία, τη διεύθυνση και / ή εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Η Ε.Δ.Ε. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και το πόρισμά της παραδόθηκε στην πειθαρχικώς προϊστάμενη αρχή, τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ο οποίος, κρίνοντας ότι τα αναφερόμενα παραπτώματα ενδεχομένως να υπόκεινται σε πειθαρχική ποινή η οποία εκφεύγει της αρμοδιότητάς του, παρέπεμψε άμεσα την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και εκκρεμεί, έως και σήμερα, η εκδίκασή της.

Τα υπονοούμενα περί επιλεκτικών σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης είναι πλήρως ανυπόστατα και απαράδεκτα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αντιμετωπίζει όλους τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τρόπο δίκαιο και ισότιμο, με σεβασμό στην αυτονομία τους αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!