Υπ.Παιδείας: Ανησυχία για την κατάσταση στο ΤΕΙ Αθήνας-Ελλείψεις ωρομισθίων

Το ΥΠΠΕΘ παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΤΕΙ Αθήνας σχετικά με την μη υπογραφή των συμβάσεων των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Πρέπει να καταστεί γνωστό ότι το αρχικό αίτημα του ΤΕΙ Αθήνας ήταν για 100 θέσεις από τα αποθεματικά, ενώ πέρσι το Ίδρυμα είχε αιτηθεί 200 θέσεις από τα αποθεματικά.

Το ΥΠΠΕΘ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των 100 θέσεων από τα αποθεματικά του Ιδρύματος και στον ίδιο αριθμό θέσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό με αυτόν που δόθηκε πέρσι.
Είναι δε γνωστό σε όλες τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, ότι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών, οι θέσεις που μπορούν να δοθούν από τακτικό προϋπολογισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Εκ των υστέρων – και μόλις προ ολίγων ημερών – το ΤΕΙ Αθήνας απέστειλε αίτημα για επιπλέον 100 θέσεις από τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αίτημα το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει, στα πλαίσια του ορθού προγραμματισμού ήδη από την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ώστε με ασφάλεια να καλυφθούν οι ανάγκες για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Το ΥΠΠΕΘ άμεσα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ικανοποίηση του αιτήματος των επιπλέον θέσεων και βρίσκεται στην φάση της τελικής διεκπεραίωσης, με γνώμονα την ταχύτερη ομαλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΤΕΙ Αθήνας.

Με τον ίδιο τρόπο που το ΥΠΠΕΘ ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την λειτουργία των Ιδρυμάτων και είναι συνεπές, εντός των πλαισίων των δημοσιονομικών περιορισμών, παρομοίως θα περίμενε από τα Ιδρύματα να είναι εξίσου συνεπή με τους προγραμματισμούς τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΑΙΤΗΜΑ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!