υπ-παιδειας-απάντηση-προεδρείου-συλλ-980162
ΠΑΙΔΕΙΑ | 21.02.2022 | 20:27

Υπ. Παιδειας: Απάντηση προεδρείου Συλλόγου στις βαριές καταγγελίες εναντίον του

Απάντηση στις βαριές καταγγελίες εναντίον της δίνει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων».

Αναλυτικά:

Απάντηση στις καταγγελίες της κ. Μεσολογγίτου εκπροσώπου της παράταξης της ΕΔΕΥΠ.

 Μετά λύπης μας διαβάσαμε μία ακόμη καταγγελία της ΕΔΕΥΠ η οποία εκπροσωπείται από την κ. Μεσολογγίτου και αφορά τις εκλογές του ΣΥΠΥΥΠ. Σε δύο από τις τέσσερις αναφορές, που διαβάσαμε έκπληκτοι στο site https://www.aftodioikisi.gr, αναφέρουν επί λέξη:

Κατάθεση χρημάτων του Συλλόγου σε προσωπικούς λογαριασμούς των μελών του Προεδρείου»

Πληρωμή δαπανών από τον Ταμία, χωρίς τις απαιτούμενες αποφάσεις του Δ.Σ»

Μόνο που στην αίτηση προσωρινής διαταγής και στα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία συζητήθηκαν τη Δευτέρα 21-02-2022 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τα οποία σας επισυνάπτουμε, δεν συμπεριλαμβάνονται οι καταγγελίες αυτές!

  Όσο αφορά τώρα τις άλλες δύο καταγγελίες που διαβάσαμε στο site «aftodioikisi.gr»:

Απόκρυψη του μητρώου μελών από τα μέλη του Δ.Σ.»

Το Μητρώο μελών δόθηκε αλλά χωρίς το email και το κινητό τηλέφωνο κάθε μέλους, τα οποία αποτελούν προσωπικά δεδομένα, ώστε αυτά να μην χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά, από καμία παράταξη, για  προεκλογικούς λόγους. Μάλιστα για το λόγο αυτό απευθύναμε ερώτημα προς την Αρχή Προστασίας  Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένουμε σχετική απάντηση.

Τέλος, όσο αφορά την κατηγορία για «άρνηση γνωστοποίησης και ελέγχου του Βιβλίου του Ταμείου, των αποδείξεων και των ενταλμάτων πληρωμής» είναι αβάσιμη αφού σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού του Συλλόγου μας «Ο Ταμίας…..  υποβάλλει εις το Διοικητικόν Συμβούλιον σύντομον μεν ανά τριμηνίαν έκθεσιν περί της καταστάσεως του Ταμείου, αναλυτικήν δε τοιαύτην, βεβαιούμενην δι’ επισήμων εγγράφων, αποδείξεων και ενταλμάτων, εις το τέλος εκάστης διαχειριστικής περιόδου»

 Η διαχειριστική μας περίοδος τελείωσε στις 20-02-2022. Τη Δευτέρα μάλιστα, 21-02-2022 έγινε ο έλεγχος από την Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία μετά από λεπτομερή και ενδελεχή εξέταση, ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό! Ενώ σήμερα, 22-02-2022 υπάρχει προγραμματισμένη από τις 13-02-2022,  συνεδρίαση του ΔΣ, για τον έλεγχο και την έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας! (Ο πρόεδρος του ΣΥΠΥΥΠ είχε ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα των σχετικών ενεργειών πολύ πριν την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18-02-2022)

Τέλος, σχετικά με την αναφορά που διαβάζουμε ότι «καταγγέλλεται η απόφαση του προεδρείου να καταφύγει σε προσωρινή διοίκηση με δικαστική απόφαση, για τις εισηγήσεις του για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που παραβαίνουν τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΥΠ κ.λ.π»  τονίζουμε ότι! Η Ομοσπονδία (ΠΟΣΥΠ) της οποίας Γ. Γραμματέας είναι η κ. Μεσολογγίτου,  με επίσημο έγγραφό της, το οποίο υπογράφει η ίδια η κ. Μεσολογγίτου ζήτησε από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να  ακολουθήσουν τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ για διά ζώσης ψηφοφορία, αλλά ταυτόχρονα όποιο μέλος επιθυμεί να ψηφίσει με ηλεκτρονικό τρόπο να το δηλώσει στο σωματείο, ώστε το σωματείο να του παράσχει τη δυνατότητα αυτή!

Τέλος, η παράταξή μας θα εισηγηθεί στην ερχόμενη Γ. Συνέλευσή, τον υβριδικό τρόπο ψηφοφορίας, δηλαδή και διά ζώσης και ηλεκτρονικά. Να τονίσουμε ότι δίνεται έτσι η δυνατότητα να ψηφίσουν για πρώτη φορά, μέλη μας που δεν ψήφιζαν ποτέ αφού ήταν αδύνατο να στηθεί διά ζώσης κάλπη στην περιοχή τους, ελλείψει εφορευτικής επιτροπής (π.χ. μέλη μας που εργάζονται σε σχολεία από περιοχές όπως η Λήμνος η Κως η Σάμος δεν έχουν ψηφήσει ποτέ). Μάλιστα, υπήρξαν πολλές φορές που αν και υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός μελών σε διάφορους Νομούς, δεν στήθηκε ποτέ κάλπη λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για την συγκρότησή της Εφορευτικής

Καταπέφτει λοιπόν,  και η τελευταία τους ανακρίβεια στο κενό!

Δυστυχώς η εν λόγω παράταξη αποδεικνύει καθημερινά, τον τελευταίο καιρό, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον συνδικαλισμό!