Ξεκινά η διαβούλευση για τις αλλαγές στο Λύκειο

Ξεκινά σήμερα η διαβούλευση για τις διατάξεις στο Λύκειο και τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η διαβούλευση ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27 Μαρτίου.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/opengov

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται κατά το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που φέρνει σειρά αλλαγών ξανά, υποστηρίζοντας υποβαθμίζει τη γενική παιδεία και «φροντιστηριοποιεί» τη Γ’ Λυκείου.

Η ΟΛΜΕ, η οποία είχε συνάντηση με τον υπουργό, τονίζει ότι τα παιδιά δεν θα παίρνουν ούτε καν τις απαραίτητες γνώσεις.

«Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών. Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΛΥΚΕΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!