βουλή-κατατέθηκε-τροπολογία-για-την-π-1097615
ΠΑΙΔΕΙΑ | 09.12.2022 | 13:39

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για την πρόσληψη των επιτυχόντων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008

Τροπολογία κατέθεσε το ΚΚΕ για την πρόσληψη των επιτυχόντων εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές: Κατσώτης Χρήστος, Μαρίνος Γιώργος, Δελής Ιωάννης, Λαμπρούλης Γιώργος

Παρατίθεται η τροπολογία:

Αιτιολογική Εκθεση

«Την ώρα που η λειτουργία του δημοσίου σχολείου στενάζει κάτω από το βάρος των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, παραμένουν αδιόριστοι μέχρι και σήμερα επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.

Για την άρση της αδικίας σε βάρος τους, προτείνεται με την παρούσα τροπολογία ο άμεσος διορισμός τους.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών»

Οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διεξήχθη το 2008 για τον διορισμό και την πρόσληψη εκπαιδευτικών διάφορων κλάδων στη δημόσια εκπαίδευση και οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταλάβει μόνιμη θέση στο δημόσιο, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του κλάδου επιτυχίας τους, σε περίπτωση δε μη ύπαρξης τέτοιων, σε αντίστοιχες συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις».