Βάσεις 2020: Ιστορική πτώση στις ιατρικές

Οι Βάσεις 2020 αναρτήθηκαν στο https://results.it.minedu.gov.gr και ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας μίλησε στο Mega για τ’ αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η ιστορική πτώση, της τάξεως των 800 μορίων, στις ιατρικές σχολές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η βάση στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης διαμορφώθηκε στα 17.400, ενώ στην Ιατρική Κρήτης στα 17.525 μόρια. Η βάση στην Ιατρική Αθήνας διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια.

Όσον αφορά στο 2ο επιστημονικό πεδίο, αυτό των θετικών σπουδών, υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, όπερ σημαίνει ότι οι θέσεις είναι περισσότερες από τους υποψηφίους. Θα υπάρχουν, δε, αρκετές ισοψηφίες, οπότε η εισαγωγή θα εξαρτηθεί από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Μικρή άνοδος θα σημειωθεί σε οικονομικά τμήματα.

Το 87% των παιδιών του νέου συστήματος θα βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ σημειώνεται ένα εκπαιδευτικό χάσμα ως αποτύπωμα της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν περισσότεροι άριστοι από κάθε άλλη χρονιά και περισσότεροι με βαθμολογία κάτω από τη βάση.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΒΑΣΕΙΣ 2020, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΤΩΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!