Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου, στις 7:00μ.μ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (Βασιλέως Γεωργίου Α!1). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που ενδιαφέρουν του φοιτητές όπως: τα προγράμματα σπουδών, το κόστος σπουδών, η στέγαση, η διαδικασία εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, οι συνεργασίες του προγράμματος Erasmus με τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και οι διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό Πανεπιστήμιο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα Πτυχιακού (Bachelor Degree), Μεταπτυχιακού (Master Degree) και Διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου, ενώ ανήκει και στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, o οποίος περιλαμβάνει 80 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 28 χώρες με σύνολο 1.000.000 φοιτητές. Είναι το μοναδικό Ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον κορυφαίο ανεξάρτητο  διεθνή οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS Top Universities (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρων στους τομείς της Διδασκαλίας,  των Εγκαταστάσεων/ Υποδομών, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.

Επίσης, σημαντική επιτυχία αποτυπώθηκε για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο U-Multirank, το σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την  διεθνή κατάταξη πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, στους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για ποιότητα και αριστεία στους νευραλγικούς τομείς για τον διεθνή προσανατολισμό της εκπαίδευσης και της έρευνας, κατετάγη στις περισσότερες  από τις επιμέρους κατηγορίες των εν λόγω πτυχών του U-Multirank σε θέσεις με το υψηλότερο πρόσημο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ομοταγές προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και οι πτυχιούχοι του έχουν ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων: 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πληροφορίες: Tηλ: 00357-22713000, email: [email protected]

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση