Θράκη: Ανάκληση εγγράφου & ΕΔΕ περί «Τουρκικής Μειονότητας» στο Δημοκρίτειο

Την άμεση ανάκληση του εγγράφου το οποίο συντάχθηκε από το τμήμα ασφαλείας Κομοτηνής και εστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις αστυνομικών, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης τη γενική περιφερειακή διεύθυνση ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο επίμαχο έγγραφο, ζητούνταν τα στοιχεία και οι διευθύνσεις κατοικίας όσων καθηγητών έκαναν αναφορά στον όρο «Τούρκικη Μειονότητα» στη Θράκη.

Στο έγγραφο το οποίο προκάλεσε αναταραχή στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θράκης, αλλά και αιφνιδιασμό στην ΕΛ.ΑΣ, λόγω του τρόπου που αυτό γνωστοποιήθηκε και την έκταση των αντιδράσεων που προκάλεσε, επισημαίνεται πως, «ζητούνται τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».

Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην  οποία επισημαίνεται, «τo υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες. Το υπουργείο διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

Το θέμα προέκυψε όταν με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με Διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών. Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΔΕ, ΘΡΑΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]