Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών

Στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν και μαζεύονται μαθητές από σχολεία της πόλης συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία. Απαιτούν: Όριο 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία.

Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία είναι αυτή του 12ου ΓΕΛ Μαλακοπής, το οποίο από την Τρίτη τελεί υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» γράφει το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Γονέων.

«Φτάνει πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την παιδεία», «Τάξεις, καθαριότητα, καθηγητές, θέλουμε σχολείο ασφαλές» τα συνθήματα των μαθητών. «Φοιτητές και μαθητές, ενωμένοι νικητές. Όλοι στον αγώνα για μόρφωση – υγεία» γράφει το πανό των φοιτητικών Συλλόγων.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!