Θεοδωρίδης: «Η Έδεσσα δικαιούται το Πανεπιστημιακό Τμήμα»

Την αντίθεσή  της ΠΕ Πέλλας με την απόφαση  απομάκρυνσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος που λειτουργεί στην Έδεσσα κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Θεοδωρίδης, χαρακτήρισε την απομάκρυνση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών ως κατάφωρη αδικία επισημαίνοντας ότι :«συνιστά υποβάθμιση της Πέλλας και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει τόσο γεωγραφικά για τη Χώρα όσο και με τη σημαντική συνεισφορά στην Εθνική Προσπάθεια για ανάταση της τοπικής, περιφερειακής και κατ’ επέκταση Εθνικής Οικονομίας.

Είναι απαράδεκτο να καταργούνται σχολές και τμήματα για τη στέγαση των οποίων δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και για τη λειτουργία των οποίων τα έξοδα που απαιτούνται είναι ελάχιστα μπροστά στο έργο που προσφέρουν. Θα είναι τεράστιο πλήγμα για την πόλη της Έδεσσας, αλλά και για την Π.Ε. Πέλλας γενικότερα μία τέτοια απόφαση για απομάκρυνση του τμήματος.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Καρασμάνης, Τζαμτζής, Σταμενίτης, ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μουράτογλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Τσώτσος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κούγκας, ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας κ. Σόντρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Δίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση