Θα χρειαστούν πρόσθετες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού έστω και για 1 μήνα

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 26 Μαΐου 2020 - 12:02
  • Comments Off

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ειδικός Γραμματέας Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ζήσης Καπράνας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπράνας το Δημοτικό σχολείο δεν είναι ένα σχολείο όπως στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς ξεκινάει από τις 7 το πρωί και τελειώνει στις 4, με τη λειτουργία του ολοήμερου. Διευκρινίζοντας ότι τώρα το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει αφενός λόγω έλλειψης προσωπικού από τη στιγμή που ενδεχομένως κάποιοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν αδυναμία κι έτσι το αρμόδιο υπουργείο προσπαθεί να διαθέσει το προσωπικό που θα απασχολούνταν στο
ολοήμερο σχολείο στην πρωινή ζώνη κι από κει και πέρα «γαία πυρή μιχθήτω» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ειδικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας εξέφρασε την ανησυχία του πως αν σε ένα μονοθέσιο Νηπιαγωγείο αρρωστήσει η νηπιαγωγός δεν θα υπάρχει κάποιος να την αντικαταστήσει, το ίδιο βέβαια ισχύει και για το
Δημοτικό εφόσον από τις τριάντα διδακτικές ώρες την εβδομάδα, οι είκοσι είναι αμιγώς των δασκάλων, τονίζοντας την ανάγκη να χρειαστούν πρόσθετες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, έστω και για ένα μήνα, διαδικασία ή οποία και πριν την καραντίνα ίσχυε έως και τον Μάιο, εφόσον υπήρχαν άδειες μακράς διάρκειας.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!