Ταξίδια για 5.000 μαθητές και μαθήτριες με ευρωπαϊκή επιδότηση

Με ένα φιλόδοξο σχέδιο η ΕΕ φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια των νέων για την ενωμένη Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.000 μαθητές και μαθήτριες ετησίως να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Πρόκειται για το όραμα ομάδας ευρωβουλευτών με το οποίο μαθητές μετά το απολυτήριο να μπορούν να ταξιδεύουν με τρένο στις χώρες της ΕΕ, δωρεάν, αποκτώντας το σχετικό ευρωπαϊκό πάσο Interrail.

Περίπου 300.000 νέοι και νέες από την ΕΕ αγοράζουν ετησίως εισιτήρια Interrail σε προνομιακές τιμές. Ωστόσο, η Κομισιόν «ψαλίδισε» τις βλέψεις των ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι αν υλοποιούνταν η πρωτοβουλία θα στοίχιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δις ευρώ τον χρόνο. Η νέα, εκδοχή προβλέπει ότι 5.000 μαθητές και μαθήτριες θα χρηματοδοτούνται για να ταξιδέψουν εντός Ευρώπης μόνοι ή με την σχολική τους τάξη. «Move2Learn, Learn2Move», ονομάζεται η πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται με 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus plus

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΕ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ERASMUS


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!