Συζήτηση Γαβρόγλου με μαθητές – εκπαιδευτικούς για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Α΄ Λυκείου Γλυφάδας.

Η συζήτηση έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Λυκείου, στην οποία ο Υπουργός ανταποκρίθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική της νέας Γ’ Λυκείου και του νέου συστήματος πρόσβασης, δίνοντας έμφαση στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα. Αναφέρθηκε επίσης στην ευκαιρία που δίνει το νέο σύστημα στους μαθητές «για εμβάθυνση σε καθορισμένα γνωστικά αντικείμενα, χωρίς την ανάγκη της αποστήθισης και της παραπαιδείας».

Ο υπουργός εξήγησε ότι στόχος του σχολείου και ιδίως της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να είναι η προετοιμασία μελλοντικών επιστημόνων και ο στόχος αυτός, όπως είπε, επιτυγχάνεται με το νέο σύστημα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΕΙ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΕΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!