σκαϊ-επίθεση-και-ειρωνείες-στον-εκπρό-891907
ΠΑΙΔΕΙΑ | 06.01.2022 | 12:40

ΣΚΑΪ: Επίθεση και ειρωνείες στον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων

Αδιανόητη επίθεση δέχτηκε από σύσσωμο το πάνελ του ΣΚΑΪ ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος γιατί… τόλμησε να εκφράσει τις επιφυλάξεις της Ομοσπονδίας για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η ΟΛΜΕ διαφωνεί γιατί τα σχολεια ανοίγουν με 50.000 κρούσματα ενώ είχαν κλείσει με 5.000. Διαφωνεί γιατί η Βουλή είχε κλείσει με ένα κρούσμα, ενώ για να κλείσουν τα σχολεία πρέπει να έχουμε 15 κρούσματα» είπε αρχικά ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.

«Εμείς καταθέτουμε τον προβληματισμό μας, υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που έχουν αντίθετη άποψη με το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε και έκανε λόγο για παράταση μιας εβδομάδας που έπρεπε να δοθεί.

Ο Νίκος Παπαχρήστος κρατώντας σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης πολύ χαμηλούς τόνους εξέφρασε την αντίθεση στο 50%+1 που εξακολουθεί να ισχύει στα ελληνικά σχολεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου τα τμήματα κλείνουν για πέντε ημέρες, αν έστω και τρεις μαθητές βρεθούν θετικοί.

«Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία επειδή το θέλει η κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας παίρνει ένα υψηλό ρίσκο για το οποίο θα δείξει η ιστορία τα αποτελέσματα, το 50%+1 δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει», είπε ο Νίκος Παπαχρήστος.

Αυτό προκάλεσε ειρωνείες από το πάνελ, με… προεξάρχοντες τον Άρη Πορτοσάλτε αλλά και τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο που επιτέθηκαν στον συνδικαλιστή, στον οποίο καθόλη τη διάρκεια της κουβέντας, απευθύνονταν με ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι στιγμές που… γελούσαν ειρωνικά, όταν εκείνος μιλούσε εκφράζοντας διαφορετική απόψη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ρώτησε ειρωνευόμενος αν την ΟΛΜΕ συμβουλεύει κάποια επιτροπή ειδικών λοιμωξιολόγων ώστε να δικαιολογούνται οι ένστασεις τους… Στο ίδιο ύφος ο Άρης Πορτοσάλτε είπε στον συνδικαλιστή των εκπαιδευτικών ότι «Έχει πλημμυρίσει η κοινωνία από το ενδιαφέρον σας», όταν εκείνος είπε ότι η ΟΛΜΕ νοιάζεται για την υγεία των μαθητών και των δασκάλων.

Ο Νίκος Παπαχρήστος είπε ακόμη, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί αρκετούς εκπαιδευτικούς που ήταν μάλιστα εμβολιασμένοι, ωστόσο έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι δεν ισχύει ότι πρόκειται μόνο για «νόσο των ανεμβολίαστων», και ότι το 15% των διασωληνωμένων στη ΜΕΘ έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τότε, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχεδόν… ωρυόμενος, ζήτησε τα στοιχεία και τον αριθμό των νεκρών εκπαιδευτικών ενώ ο Άρης Πορτοσάλτε απευθυνόμενος στον πνευμονολόγο, είπε ότι ο συνδικαλιστής προσποιείται τον λοιμωξιολόγο και εκφράζει ιατρικές απόψεις.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Παπαχρήστου που έδωσε… «πληρωμένη» απάντηση, υπενθυμίζοτας ότι ιατρικές απόψεις έχει εκφράσει κατά κόρον και ο ίδιος ο δημοσιογράφος, χωρίς αντίστοιχα να είναι ειδικός για τα ιατρικά θέματα…

Δείτε το βίντεο από το 12.30 και μετά