Σήμερα η κλήρωση των μαθητών για τα Πειραματικά σχολεία μέσω youtube

Σήμερα στις 11 π.μ, θα μεταδοθεί από το διαδίκτυο η κλήρωση των υποψηφίων μαθητών στα Πειραματικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών. Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει πως η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2020 – 2021 θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 11 π.μ. στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Το link που θα χρησιμοποιηθεί για την σημερινή κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία ειναι ΕΔΩ.

Η κλήρωση θα διενεργηθεί από τριμελή Επιτροπή.

Την επιτροπή αποτελούν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) και ένας Διευθυντής Πειραματικού Σχολείου, με τη βοήθεια του τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του ΙΕΠ.

Έργο της αρμόδιας Επιτροπής είναι η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης για όλα τα Πειραματικά σχολεία της χώρας και η σύνταξη του σχετικού πρακτικού.

Στη διαδικασία παρίστανται μέλη της ΕΕΠΠΣ, Διευθυντές Πειραματικών σχολείων καθώς και συμβολαιογράφος.

Μπορούν επίσης να παρίστανται οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (δηλ. οι τυχαίοι αριθμοί που αποδίδονται στους/στις υποψήφιους/ες) θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΕΠΠΣΣ μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης.

Παράλληλα τα αποτελέσματα ανά σχολική μονάδα θα αποσταλούν από την ΕΕΠΠΣ σε κάθε σχολείο μέσα στη μέρα.

ΠΑΙΔΕΙΑ, YOUTUBE, ΚΛΗΡΩΣΗ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!