σχολικά-γεύματα-καταγγελία-αποκλείο-1075842
ΠΑΙΔΕΙΑ | 29.09.2022 | 16:18

Σχολικά γεύματα -Καταγγελία: Αποκλείουν δήμους που έπαιρναν γεύματα σε όφελος «γαλάζιων» δήμων!

Παιχνίδια σε βάρος των παιδιών παίζει η κυβέρνηση με τα σχολικά γεύματα. Καθυστερούν τη διανομή σχολικών γευμάτων γιατί θέλουν να αποκλείσουν δήμους που έπαιρναν γεύματα σε όφελος «γαλάζιων» δήμων. Αυτό κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θ. Φωτίου και σημείωσε:

Φέτος τα σχολικά γεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διανέμονται, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν και τα μοιράζουν έχουν ήδη επιλεγεί από τον περσινό διαγωνισμό που κάλυπτε τριετία.

Η κα Μιχαηλίδου δημοσίευσε χτες μια ανακοίνωση με τις γνωστές επικοινωνιακές αοριστολογίες, δηλώνοντας ότι η διανομή θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, χωρίς να δίνει καμία συγκεκριμένη δικαιολογία για τη φετινή καθυστέρηση.

Αποκρύπτει όμως η κα Μιχαηλίδου ότι φέτος δεν έχει ακόμη εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων που να ορίζει τους δήμους εκείνους τα σχολεία των οποίων θα πάρουν σχολικά γεύματα. Η ΚΥΑ αυτή κάθε χρόνο εκδίδεται κάθε χρόνο περί μήνα Αύγουστο, και πάντως πριν την έναρξη των σχολείων.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει διότι γίνεται διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με διάφορους δημάρχους προσκείμενους στη ΝΔ που θέλουν κι αυτοί να περιληφθούν στα σχολικά γεύματα, καταργώντας ταυτόχρονα δήμους που μέχρι σήμερα έπαιρναν ανελλιπώς γεύματα από την αρχή του προγράμματος, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή των δήμων (που κάθε χρόνο ήταν συντριπτικά περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά), γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια όπως η ανεργία, τα ποσοστά φτώχειας και παιδικής φτώχειας και ο αριθμός των νοικοκυριών που έπαιρνε ΚΕΑ. Καμία σημασία δεν είχε αν ο δήμος ήταν ή όχι φίλα προκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, για τη ΝΔ της επικοινωνιακής εικονικής πραγματικότητας, των απευθείας αναθέσεων και της ευνοιοκρατίας ημετέρων σε όλα τα επίπεδα, πρώτιστο μέλημα είναι η βοήθεια στους «γαλάζιους» δημάρχους, εν όψει και των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια σε βάρος των παιδιών και να ξεκινήσει αμέσως τη διανομή των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία που μέχρι τώρα έπαιρναν γεύματα, χωρίς καμία εξαίρεση.