Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά -Το σχέδιο για παράταση του έτους (ημερομηνίες)

Επιβεβαίωσε τα σενάρια ότι οι υπόλοιπες βαθμίδες δεν θα επαναλειτουργήσουν πριν από το Πάσχα σε δηλώσεις της (ΑΝΤ1) η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με το βάρος του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας να πέφτει στο άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα επιστρέψουν στις τάξεις με τα ήδη υπάρχοντα αυστηρά μέτρα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εντός και εκτός του σχολείου, τον προσεκτικό καθαρισμό των αιθουσών και τον καλό αερισμό τους, αλλά και με ένα επιπλέον μέτρο, αυτό των self tests, τα οποία όμως χρήζουν επαλήθευσης εντός 24 ωρών με rapid tests, ώστε να καταγραφεί κάποιος ως κρούσμα.

Οι υπόλοιπες βαθμίδες θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μετά το Πάσχα, καθώς έχουν τη δυνατότητα, κυρίως τα Nηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, για μεγαλύτερη παράταση του έτους. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια να ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μάη ή το αργότερο μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα, ενώ δεδομένη θεωρείται και η παράταση του έτους μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Εξάλλου μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και για τις προαγωγικές εξετάσεις και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΑΝΟΙΓΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!