Σχολεία: Οδηγίες για τον σχεδιασμό προγραμμάτων eTwinning

Εγκύκλιο με οδηγίες για την εφαρμογή προγραμμάτων eTwinning απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Το eTwinning αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη

Αναλυτικά προβλέπεται:

  1. Σχεδιασμός και έγκριση προγραμμάτων eΤwinning

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υλοποιήσουν έργο eTwinning εγγράφονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του eTwinning (www.etwinning.net) και ακολουθούν τα βήματα που περιγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.etwinning.net/el/pub/preregister.cfm. Ο/Η εκπαιδευτικός, μέσω της πλατφόρμας του eTwinning μπορεί να δηλώσει την πρόθεσή του για συνεργασία και τις θεματικές που τον ενδιαφέρουν. Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας μπορεί να αναζητήσει συνεργάτες από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για να υλοποιήσουν από κοινού ένα έργο.

  1. Υλοποίηση Προγραμμάτων eTwinning

Τα προγράμματα eTwinning στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υλοποιούνται εντός ωρολογίου προγράμματος:

στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης

με διάχυση σε όλα τα μαθήματα

στο ολοήμερο σχολείο

στα μαθήματα ειδικοτήτων

στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων

στο πλαίσιο των ομίλων των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων

  1. Ολοκλήρωση προγραμμάτων eTwinning –Αναγνώριση εκπαιδευτικών
  1. eTwinning και Προγράμματα    Σχολικών     Δραστηριοτήτων    (Περιβαλλοντικής     Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας)
  1. Υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning στο πλαίσιο της δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  1. eTwinning και έργα κινητικότητας (Erasmus+ KA1) και στρατηγικές συμπράξεις (Erasmus+ KA2)
  1. Ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης
  1. . Υποστήριξη εκπαιδευτικών
  1. Μετακινήσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!