σχολεία-επιστροφή-στην-τηλεκπαίδευσ-839808
ΠΑΙΔΕΙΑ | 10.02.2021 | 21:10

Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – Τι ισχύει με τις απουσίες

Στα δεδομένα που ίσχυαν κατά την προηγούμενη αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αττικής από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Έτσι, γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της γνωστής πλέον πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκεια. Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Επιπλέον, για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες θα αρχίσει από αύριο εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 10:00 έως τις 12:00.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.

 Τι ισχύει για τις απουσίες

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά. Σημειώνεται ότι για τους γονείς θα δοθεί άδεια ειδικού σκοπού.

Οι απουσίες των μαθητών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.