σχολεία-σήμερα-το-μεσημέρι-οι-ανακοιν-950682
ΠΑΙΔΕΙΑ | 04.01.2022 | 00:54

Σχολεία: Σήμερα το μεσημέρι οι ανακοινώσεις -Τι αποφασίστηκε

Σήμερα, Τρίτη, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής για τα σχολεία, στην οποία μάλιστα θα συμμετάσχουν ο Θάνος Πλεύρης και Νίκη Κεραμέως.

Αμέσως μετά αναμένεται να γίνουν κοινές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας και την υπουργό Παιδείας.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκε επί τάπητος η πορεία της πανδημίας καθώς και το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το νούμερο ένα ζητούμενο για το κυβερνητικό επιτελείο, στην παρούσα συγκυρία, είναι το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της χώρας στις 10 Ιανουαρίου, όπως δηλαδή είναι προγραμματισμένο.

Σύμφωνα, λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρία self test την εβδομάδα για τους μαθητές.

Παράλληλα, αλλάζει το πρωτόκολλο σύμφωνα με το όποιο κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση κρουσμάτων.

Μέχρι σήμερα ήταν στο 50%+1, ενώ από τη μείωση θα πάει στο 30%+1 ή στο 40%+1.

Ωστόσο, όλο και πυκνώνουν οι μεμονωμένες εισηγήσεις για παράταση των διακοπών και άνοιγμα των σχολείων στις 17 Ιανουαρίου με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα ξεκαθάρισε σε νέα παρέμβασή της στον Ant1:

«Εγώ είμαι πάντα από αυτούς που λένε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και είναι πολλοί οι λόγοι. Στο σχολείο τα παιδιά κάνουν τεστ, φοράνε μάσκα, είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε σχέση με το να είναι στην παιδική χαρά, όπως είδα χθες που πέρασα από μια παιδική χαρά. Είναι απαραίτητο και για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι κλειστά τα σχολεία».