Σχολεία: 32.000 κρούσματα - Πολλά τα κενά - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back
Δήμος παραχωρεί μαθήματα της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες -Στη Βουλή το θέμα

Σχολεία: 32.000 κρούσματα – Πολλά τα κενά

Τα κενά στα σχολεία αυξάνονται ενώ οι υποσχέσεις για δημιουργία πρόσθετων δημοσίων δομών για την διενέργεια δωρεάν τεστ «πέφτουν στο κενό», την ίδια ώρα που έχουν καταγραφεί 32.000 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  Θ. Τσούχλος ένα από τα τρία σχολεία που έκλεισαν, όπως είπε η κα. Κεραμεως, είχε τρία παιδιά εκ των οποίων ασθένησαν τα δυο.

Επιπλέον οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου για την δημιουργία δημοσίων δομών όπου θα διενεργούνται rapid και μοριακών τεστ έχουν μείνει στα χαρτιά αφού όπως αναφέρει ο κ. Τσούχλος «το Σάββατο σε όλο το λεκανοπέδιο λειτουργούσαν μόλις πέντε κέντρα και αναγκαστήκαμε να απευθύνουμε σε ιδιωτικά και να πληρώσουμε το αντίτιμο των δέκα ευρώ το οποίο βέβαια δεν θα μας δώσει κανένας πίσω παρότι είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι και τηρούμαι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Κενά» στα σχολεία

Για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι εξακολουθούν να υφίστανται από το Δεκέμβριο, ενώ σε αυτά προστίθενται αρκετά ακόμα λόγω νοσησης πολλών εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό η ομοσπονδία εισηγήθηκε επέκταση των τριμήνων συμβάσεων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι αναπληρωτές θα είναι υποχρεωμένοι να περιπλανώνται από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν κενά που θα προκύπτουν. Για την τρέχουσα εβδομάδα η κατάσταση θα εκτιμηθεί αύριο αφού σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το πρώτο από τα δυο self test.

Μαζική κινητοποίηση των ομοσπονδιών στη Βουλή

Κάλεσμα όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δημοσίων και ιδιωτικών έξω από Βουλή την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!