Σαντορίνη: Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Σαντορίνη: Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει

Τραγική είναι η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στα νησιά, καθώς αρκετοί από αυτούς δυσκολεύονται να βρουν σπίτι προς ενοικίαση.

Κάποιοι αναγκάζονται να μένουν με άλλους, ενώ άλλοι παραμένουν άστεγοι και αναζητούν ένα μέρος να μείνουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας δάσκαλος στη Σαντορίνη αναγκάστηκε να μείνει μέσα στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει.

Όπως είπε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, στον ΑΝΤ1, η Σαντορίνη φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση. Η τουριστική περίοδος είναι σε άνθιση και έχει επιμηκυνθεί πολύ, ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν γίνει aribnb, επομένως οι δάσκαλοι που διορίστηκαν δεν μπορούν να βρουν σπίτι.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές, καθώς στη Σαντορίνη δεν μπορεί να βρει κάποιος σπίτι να νοικιάσει κάτω από 400 ευρώ, ενώ οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι στα 850 ευρώ. Επίσης, το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό στα νησιά.

Ένας δάσκαλος για κάποιες ημέρες έμεινε μέσα στο σχολείο, καθώς δε μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών, κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται και στο αυτοκίνητό τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι βρήκαν σπίτι δεν θα μπορούν να μπουν πριν τα μέσα Οκτώβρη και αναγκάζονται έως τότε να κοιμούνται σε ξενοδοχεία.

Ένας άλλος δάσκαλος, επίσης στη Σαντορίνη, φιλοξενεί δύο συναδέλφους του που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Όπως είπε, δεν είναι ο μόνος και δεν είναι η πρώτη φορά. «Στη Σαντορίνη βρίσκομαι από πέρσι. Πέρασα κι εγώ τα ίδια μέχρι να βρω σπίτι. Ο δήμος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κάποια λύση.»ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!