Προκήρυξη ΕΛΙΔΕΚ για ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών

Την 1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων του ΕΛΙΔΕΚ για μεταδιδάκτορες ερευνητές ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, στόχος της προκήρυξης είναι η υποστήριξη υψηλής επιστημονικής ποιότητας ερευνητικών έργων, ενώ σημειώνει ότι οι μεταδιδάκτορες ερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα ως επιστημονικοί Υπεύθυνοι να διαμορφώσουν την δική τους ερευνητική ομάδα και να κατευθύνουν την υλοποίηση του έργου που θα αναλάβουν.

Τα ερευνητικά έργα των Μεταδιδακτόρων Ερευνητών θα υλοποιηθούν σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, εμπλουτίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως με τη δράση αυτή αναμένεται η ενίσχυση 300 περίπου νέων επιστημόνων.

Η προκήρυξη αποτελεί τη δεύτερη Δράση του ΕΛΙΔΕΚ που αφορά νέους επιστήμονες, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για την υλοποίηση των ερευνητικών έργων θα ανέλθει σε 9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σύντομα το ΕΛΙΔΕΚ Θα προχωρήσει στην τρίτη δράση του, η οποία αφορά την υποβολή ερευνητικών έργων από μέλη ΔΕΠ/ΕΠ των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και από Ερευνητές Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, ενώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 σχεδιάζεται να προκηρυχθεί ο 2ος κύκλος της Δράσης χορήγησης υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΙΔΕΚ, ΜΑΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!