Πρόεδρος ΦΠΨ: Δεν είναι παράνομο το γλέντι του «Ρουβίκωνα»

Στο ρεμπέτικο γλέντι που έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ ο «Ρουβίκωνας», αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», η Πρόεδρος  του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φουντοπούλου.

Σημειώνεται ότι η Σχολή σήμερα, ύστερα από απόφαση της Κοσμητείας θα παραμείνει κλειστή, για συμβολικούς λόγους, ως αντίδραση σε αυτή την απόφαση της αναρχικής συλλογικότητας.

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη», είπε η κ. Φουντοπούλου.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια», ενώ πρόσθεσε ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίες».

Η κ. Φουντοπούλου έθεσε, τέλος, έναν ευρύτερο προβληματισμό λέγοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στη γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ, ΓΛΕΝΤΙ, ΦΠΨ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!