παράθυρο-έπεσε-εν-ώρα-μαθήματος-σε-αίθ-1156892
ΠΑΙΔΕΙΑ | 28.03.2023 | 10:41

Παράθυρο έπεσε εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας

Ένα παράθυρο έπεσε, εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας φοιτητών του πρώτου έτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και για τον λόγο αυτό η Πανσπουδαστική στα τμήματα του Θόλου, σήμερα Τρίτη 28/3 στις 12.00 καλεί σε κινητοποίηση στην πρυτανεία ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να καταδικάσει το γεγονός και να παλέψουμε να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια του πανεπιστήμιου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «Τα επόμενα προδιαγεγραμμένα Τέμπη είναι ήδη εδώ και τα ζούμε!». Το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι τον τελευταίο μήνα, αποδεικνύεται ότι αποτελεί θλιβερή και επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους εμάς! Πως αλλιώς μπορεί κανείς να περιγράψει την πτώση ολόκληρου παραθύρου στα έδρανα αίθουσας διδασκαλίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος του 1ου έτους του

τμήματος ΠΤΔΕ; Και αν δεν είχαν βγει για διάλειμμα οι φοιτητές μόλις 2′ νωρίτερα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδεικνύεται πιο καθαρά από ποτέ ότι ακόμη και οι στοιχειώδεις ανάγκες μας, όχι απλά δεν είναι προτεραιότητα για το κράτος, αλλά δεν

βρίσκονται καν στη λίστα τους!

Το γεγονός αυτό, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και εγκατάλειψης των κτιριακών υποδομών και έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες κρούσματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, όπως το βραχυκύκλωμα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού λόγω εισροής νερού, οι πλημμύρες στα τμήματα του Πολυτεχνείου και στο Θόλο, η πτώση ψευδοροφής στην οδοντιατρική ΑΠΘ και μαρμάρων στην κτηνιατρική ΑΠΘ, η πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο της νομικής ΑΠΘ επειδή δεν υπήρχε κενή θέση και καθόταν στο παράθυρο κλπ.

«Επειδή λοιπόν τα αμέτρητα Τέμπη που μετράει ο λαός και η νεολαία δεν είναι «κακές στιγμές» ούτε ασύνδετα γεγονότα, τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

Επειδή δεν θέλουμε να φοράμε κράνος την ώρα του μαθήματος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε κάτι σοβαρότερο να συμβεί, με τον αγώνα θα απαιτήσουμε όλα όσα μας αξίζουν στις σπουδές και στις ζωές μας!

Ως πρώτη απάντηση, σήμερα Τρίτη 28/3 στις 12.00 καλούμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να καταδικάσει το γεγονός και να παλέψουμε να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια του πανεπιστήμιου μας.

Επίσης, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι το Σάββατο 1/4 στον ΟΣΕ στη μνήμη των θυμάτων, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα προστασίας και ασφάλειας», καταλήγει η ανακοίνωση των φοιτητών.