Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Εγγραφές σε διαδικτυακό πρόγραμμα κοινωνικών επιστημών

Ξεκίνησαν από 1η Μαρτίου και συνεχίζονται έως τις 24 Απριλίου, οι εγγραφές για συμμετοχή στο ετήσιο Ανοιχτό Διαδικτυακό Πρόγραμμα υψηλής ζήτησης , εκπαίδευσης και επαγγελματικής ενδυνάμωσης ,των Κοινωνικών Επιστημών : «Εκπαίδευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) , το οποίο θα υλοποιηθεί από τον προσεχή Απρίλιο 2017 έως τον Απρίλιο 2018 από τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

H περίοδος εκπαίδευσης από τον Απρίλιο 2017 έως τον Απρίλιο 2018 αποτελεί καινοτομία καθώς αποφεύγεται η μακρά περίοδος αναμονής των υποψηφίων εκπαιδευόμενων , για μάθηση και εκπαίδευση, με τελικό στόχο την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Σχετικά με το Πρόγραμμα:

Μετά την επιτυχή περάτωση των μαθημάτων , οι επιμορφούμενοι αποκτούν το Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αξιολόγηση με διενέργεια τεστ ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών επί της διδαχθείσας ύλης που διεξάγονται κάθε δίμηνο. Επί πλέον μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση ecvet ή certa ή εναλλακτικά στην απόκτηση diploma ψυχολογίας από το Scottish Qualifications Authority ή μεταπτυχιακού από το Christ Church Canterbury University.

Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει  επίσης προαιρετική ανάπτυξη δεξιοτήτων σε συνεργαζόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Θεματικές Ενότητες που διδάσκονται:

Το Πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με θεματικές ενότητες που διδάσκονται είναι μεταξύ άλλων:

1. Βασικές αρχές γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας

2. Δομή, σχεδιασμός και στόχοι θεραπευτικής συνεδρίας. Περιγραφή και οριοθέτηση ροής της θεραπείας. Σύνθεση θεραπευτικής αντζέντας

3. Η θεραπευτική σχέση

4. Το γνωστικό μοντέλο

5. Αυτόματες σκέψεις

6. Θεμελιώδεις αντιλήψεις, στερεοτυπικές σκέψεις, αναπαραστάσεις και μηχανισμοί προσαρμογής

7. Το νοητικό διάγραμμα

8. Αναγνώριση, κατανόηση και αξιολόγηση γνωστικών σχημάτων και πεποιθήσεων. Αναδόμηση και επαναδιατύπωση κεντρικών στάσεων

9. Σωκρατικός-Διαλεκτικός έλεγχος. Συγκεκριμένες τεχνικές γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας

10. Γνωστικοί πειραματισμοί

11. Σχέδια δράσης και καταγραφή

12. Αποτελεσματική αρωγή για την ολοκλήρωση των σχεδίων δράσης

13. Ανάλυση περιπτώσεων. Κατάθλιψη και νευρωσικό άγχος. Τεχνικές χαλάρωσης

Πληροφορίες: 22510-36520 εργάσιμες μέρες και ώρες Τηλ: 6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315 ppy@aegean.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ και Εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT).docx

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 

Πληροφορίες:
http://goo.gl/B5Hgf8

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!