Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΕΕΤΑΑ: Παραιτήσεις & αγωνία για παιδικούς σταθμούς, «Βοήθεια στο σπίτι» (έγγραφα)

Έντονη ανησυχία υπάρχει στους γονείς καθώς φέτος υπάρχει πρωτοφανής καθυστέρηση στην έκδοση της πρόσκλησης για τις αιτήσεις αλλά και στην υπογραφή των σχετικών ΚΥΑ για την έναρξη των αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς.

Οι ΚΥΑ αναμένεται να πάρουν υπογραφή τις επόμενες μέρες για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ . Η πρόσκληση αναμένεται κοντά στις 20 Ιουλίου προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων τοποθέτησης στο κύκλο 2021-2022.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός των βρεφονηπιακών σταθμών κατά 30 εκατομμύρια ευρώ , συμπεριλαμβάνοντας έτσι ακόμα 15.000 νέους δικαιούχους. Οι 15.000 νέοι δικαιούχοι προκύπτουν από την ελαστικοποιηση των κριτηρίων. Πέρσι διετέθησαν 279 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της φιλοξενίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς 150.000 παιδιών μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής οικογενειακής ζωής».

Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις

Χωρίς κανένα δικαιολογητικό και με την χρήση των κωδικών TAXIS θα μπορούν οι γονείς να μπαίνουν στο eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr, προκειμένου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ .

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά τους δικαιούχους, οι αιτούντες θα πρέπει:

Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Να είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.

Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις 27.000€ έως δύο παιδιά, τις 30.000€ για τρία παιδιά, τις 33.000€ για τέσσερα παιδιά, και τις 36.000€ από πέντε παιδιά και άνω.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, EETAA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]