οι-νέες-σχολικές-αίθουσες-φωτο-773474
ΠΑΙΔΕΙΑ | 07.05.2020 | 13:22

Οι νέες σχολικές αίθουσες (φωτο)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα σχολεία, για να υποδεχθούν την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.  Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου αναμένεται η επιστροφή των μαθητών που φοιτούν στις άλλες τάξεις του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου.

Σήμερα Πέμπτη απεστάλη στα σχολεία η εγκύκλιος με τις οδηγίες για τη διαρρύθμιση των αιθουσών και την οργάνωση των διαλειμμάτων. Αυτό που τονίζεται, είναι οι μαθητές να τηρούν αποστάσεις, τόσο εντός των τάξεων, όσο και στα διαλείμματα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους 15. Υπάρχει η δυνατότητα αναπροσαρμογής των ωρολογίων προγραμμάτων ανά υποτμήμα, ώστε το ήδη υφιστάμενο εκπαιδευτικό προσωπικό να αξιοποιείται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο ανά υποτμήμα και διδακτική ώρα.

Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος. Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα.

Προτείνεται, επίσης, τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό, ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, ιδιαίτερα σε αίθουσες με περιορισμένο χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες με τις νέες σχολικές αίθουσες