Νοτοπούλου: Για δεύτερη χρονιά μένει εκτός δημοσίων Ι.Ε.Κ. η ειδικότητα του συνοδού βουνού - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Νοτοπούλου: Για δεύτερη χρονιά μένει εκτός δημοσίων Ι.Ε.Κ. η ειδικότητα του συνοδού βουνού

To σοβαρό θέμα της υποβάθμισης της ειδικότητας του Συνοδού Βουνού με τον αποκλεισμό τους από τα δημόσια Ι.Ε.Κ για δεύτερη χρονιά, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου.
Την ώρα που το Υπουργείο Τουρισμού διαφημίζει το χειμερινό τουρισμό και την προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, αφήνει εκτός ειδικοτήτων την ειδικότητα του συνοδού βουνού, που μέχρι το 2019-2020 διδασκόταν σε περισσότερα από 10 δημόσια Ι.Ε.Κ .

Ο «συνοδός Βουνού» είναι ο επαγγελματίας που σχεδιάζει και υλοποιεί δραστηριότητες στη φύση όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση φαραγγιών, κατασκήνωση – υπαίθρια διανυκτέρευση και διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων, χωρίς να απαιτείται χρήση τεχνικών μέσων ασφάλισης και σε πεδίο χωρίς χιόνι.

Επειδή , οι Συνοδοί Βουνού επιβάλλεται να αποκτούν ολοκληρωμένη τεχνική κατάρτιση και εκπαίδευση στο πεδίο στο οποίο θα κληθούν να συνοδεύσουν τους επισκέπτες, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ασφάλεια.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Υπάρχει η πολιτική βούληση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για εκ νέου αναβάθμιση της ειδικότητας του Συνοδού Βουνού και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος;

2. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Τουρισμού προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να αναβαθμιστεί η ειδικότητα του Συνοδού Βουνού και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά του δικαιώματα, και τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο Τουρισμού για το ζήτημα αυτό στο άμεσο μέλλον;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!