Το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (αναλυτικά)

Ψηφίστηκε με ενισχυμένη πλειοψηφία επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας και με σημαντική διακομματική συναίνεση σε επιμέρους άρθρα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, η ίδρυση του νέου πανεπιστημίου βασίζεται «στην ακαδημαϊκή ποιότητα που έχουν πετύχει τα δύο Ιδρύματα (σ.σ. ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) με τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα του ίδιου του προσωπικού τους», ενώ η διαμόρφωσή του, γίνεται «έχοντας ως γνώμονα ακαδημαϊκά κριτήρια».

Το υπουργείο τονίζει επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «λαμβάνεται μέριμνα, ώστε καμία εργαστηριακή ή κτιριακή επένδυση να μη χάσει τον ρόλο της και σε καμία περίπτωση να μη θιγεί το εργασιακό καθεστώς του προσωπικού των Ιδρυμάτων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων».

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!