Ν.Δ.: Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέες εστίες εσωστρέφειας στα Πανεπιστήμια

Τις αντιρρήσεις της με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκφράζει με δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως. Αφορμή γι’ αυτή της τη δήλωση στάθηκε η διενέργεια ξεόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Την ώρα που τα ελληνικά Πανεπιστήμια διψούν για πρωτοβουλίες που θα τα καταστήσουν πιο δυναμικά και ανταγωνιστικά διεθνώς, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει την πόρτα σε προσπάθειες που στόχο έχουν να δημιουργήσουν νέες εστίες εξωστρέφειας, καθώς και νέες πηγές χρηματοδότησης, όπως μέσω της διενέργειας ξενόγλωσσων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε την οργάνωση αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος με καταβολή διδάκτρων, με ευρύτερο στόχο την προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυβέρνηση, όμως, και το Υπουργείο Παιδείας παραμένουν, δυστυχώς, όμηροι των ιδεοληπτικών τους αγκυλώσεων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων και των συνεργασιών με ιδρύματα του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποτελεί βασικό στόχο της μεταρρύθμισης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια που περιορίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!