μητσοτάκης-έρχεται-εσωτερικό-erasmus-στην-τ-497912
ΠΑΙΔΕΙΑ | 27.06.2022 | 21:14

Μητσοτάκης: Έρχεται εσωτερικό Erasmus στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Την καθιέρωση εσωτερικών Erasmus δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα για ένα εξάμηνο σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο της Ελλάδας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 35 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που άλλαξε τη ζωή των νέων.

«Είναι μια επιτυχία της Ευρώπης, που ενώ ξεκίνησε ως περιορισμένη ανταλλαγή φοιτητών, έγινε γρήγορα ακαδημαϊκή συνεργασία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα έχει ταυτιστεί με τις ακαδημαϊκές κι επαγγελματικές στοχεύσεις της νεολαίας, αλλά και της καθημερινότητάς τους, ενώ επισήμανε ότι η προηγούμενη γενιά του Erasmus αφήνει έντονο το αποτύπωμα στην πολιτική, κοινωνική, καλλιτεχνική ζωή της χώρας. «Πολλά στελέχη πέρασαν από ένα τέτοιο ακαδημαϊκό εξάμηνο», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τους καθηγητές και τους δασκάλους και είναι ενθαρρυντικό πώς ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας μπορεί μέσα από τη συμμετοχή στο Erasmus μπορεί να διευρύνει το γνωστικό του αντικείμενο.