Μάσκες: Σήμερα αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου -Στο παρά πέντε στα σχολεία

Λοιμωξιολόγοι: Ανοίγουν τα Γυμνάσια & στην Αττική

Η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με το διαγωνισμό με τις μάσκες αναμένεται σήμερα. Αυτό είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στον Σκάι. «Ο κ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.  Περιμένει εντός της ημέρας έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υλοποιηθεί άμεσα. Οι Δήμοι έχουν σχεδιάσει, τη διανομή των μασκών σε όλους τους Δήμους και από αυτούς θα πάνε σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά».

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr. Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα είχε γράψει ότι η μεταφορά της έναρξης του σχολικού έτους αποφασίστηκε λόγω του προβλήματος με τις μάσκες.

Πάντως, ακόμη και αν το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει σήμερα τις συμβάσεις, οι μάσκες αναμένεται να βρίσκονται στα σχολεία κυριολεκτικά στα παρά πέντε.

Γιατί 28 εκατ. παραπάνω για τις καθαρίστριες

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι: «Έχουμε εγκρίνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους Δήμους, αυτές τις ημέρες. Ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρσι ήταν 3.700».

Σε ερώτηση για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε:  «Η επιβάρυνση υπάρχει διότι το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μέχρι πέρσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά. Ξέρω κυρίες, οι οποίες είχαν καρκίνο και δεν μπορούσαν να πάνε να κάνουν χημειοθεραπεία. Αυτό ήταν το καθεστώς επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη το καθεστώς έχει αλλάξει. Έχουν κανονικά δικαιώματα και φυσικά έχουν πλήρεις και κανονικές υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώνουν μέχρι κεραίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι συμβασιούχοι δέκα μηνών. Είναι έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά».

Σε ερώτηση τί θα γίνει αν υπάρξουν επιπλέον ανάγκες ο υπουργός Εσωτερικών ήταν σαφής: «Όπου χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, οι Δήμοι θα τα πάρουν. Στηρίζονται, πλήρως, από αυτήν την κυβέρνηση και οικονομικά και διοικητικά».

Υπενθυμίζεται ότι το ν/σ του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή προβλέπει ότι το πρόσθετο κόστος για τις καθαρίστριες θα το επωμιστούν οι δήμοι.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΜΑΣΚΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]