Μαγνησία: Κλείνουν πριν ανοίξουν 12 σχολεία - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
Αττική -"Μπάλος": Κλειστά αύριο τα σχολεία

Μαγνησία: Κλείνουν πριν ανοίξουν 12 σχολεία

Στη Μαγνησία κλείνουν συνολικά 12 σχολεία, λίγο πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση στη τοπική κοινότητα.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, πρόκειται για 9 νηπιαγωγεία και 3 δημοτικά, τα οποία έχουν ανακοινώσει ήδη την αναστολή λειτουργίας τους, λόγω έλλειψης μαθητών.

Μάλιστα, ο Απόστολος Μούσιος, Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και εξήγησε ότι ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πολλά σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν μαθητές, κυρίως στην περιφέρεια του νομού.

«Πρέπει να παρθούν μέτρα για να στηριχτεί ο θεσμός της οικογένειας και ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας γιατί ήδη εννέα νηπιαγωγεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης μαθητών, στον Άγιο Γεώργιο Φερρών, στον Πλάτανο, στη Βρύναινα, στον Άγιο Βλάσιο, στον Άγιο Λαυρέντιο, στις Μικροθήβες, στο Αϊδίνιο κ.α.», σημείωσε ο ίδιος, ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι εκτός από νηπιαγωγεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και δημοτικά, όπως στον Πλάτανο, στη Βρύναινα και στη Μακρυράχη.

«Πέρυσι στην πρώτη δημοτικού είχαν εγγραφεί 1580 παιδιά, ενώ φέτος εγγράφηκαν 1491, άρα έχουμε 89 μαθητές λιγότερους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει 6% μείωση του μαθητικού δυναμικού», ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Μούσιος.

Αναφορά έκανε όμως και στα αριθμητικά στοιχεία της Μαγνησίας σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι έχουν διοριστεί 18 εκπαιδευτικοί και 149 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και 50 εκπαιδευτικοί ως επιστημονικό προσωπικό. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει τα υπάρχοντα κενά, ενώ είπε πως αναμένεται και η δεύτερη φάση προσλήψεων, ώστε να αποτελούν έτοιμες σχολικές μονάδες στις 13 Σεπτεμβρίου που θα είναι και το επίσημο άνοιγμα των σχολείων. «Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι στις εκπαιδευτικές δομές για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!