ΛΑΣΥ Παλαιού Φαλήρου: Αθωράκιστα τα σχολεία -Να πάρουν μέτρα κυβέρνηση & δήμος

“Δεν είναι ώρα ούτε για τους Κυβερνητικούς προκλητικούς πανηγυρισμούς, ούτε για ατέρμονες συζητήσεις για το πώς θα κλείνουν τα σχολεία. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί τα διεκδικούν δύο χρόνια τώρα. Να τα ακούσει επιτέλους και η κυβέρνηση.”, τονίζει η ΛΑΣΥ Παλαιου Φαλήρου.

Αναλυτικά:

Οργή κι αγανάκτηση προκαλούν σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς τα αθωράκιστα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου και ο εμπαιγμός απέναντι στις ανάγκες τους. Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο. Το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει όλη την ευθύνη για την προστασία από την πανδημία στους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. Οι επιπτώσεις από την πολιτική «ατομικής ευθύνης» που εφαρμόζεται στα σχολεία μας από την προηγούμενη Δευτέρα είναι δύο:

  1. Σχολεία – εστίες υπερμετάδοσης.
  2. Επιπλέον οικονομική αφαίμαξη γονιών κι εκπαιδευτικών.

Σαν να μην φτάνει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις σε μόνιμο κι επαρκές προσωπικό καθαριότητας, το οποίο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αρνείται να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση. Κι όπως πάντα στις ανάγκες του λαού παραμονεύει ο «μαυραγορίτης»… Όχι τυχαία, κάνανε την εμφάνισή τους και αυτόκλητοι «ντίλερ» ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων που παζαρεύουν «φτηνά τεστ».

Επιπλέον μορφωτικά ζητήματα έχουν προκύψει για τους μαθητές που προκαλούν ιδιαίτερη πίεση και άγχος. Λόγω των νοσούντων εκπαιδευτικών, η εικόνα είναι καθημερινά κενά που δεν καλύπτονται, ύλη που συσσωρεύεται και μένει πίσω κι αυτά έρχονται να προστεθούν σε δύο προηγούμενες χρονιές με ανοιγοκλεισίματα σχολείων, ελλειμματική τηλεκπαίδευση, ύλη που δεν έχει αφομοιωθεί κ.λπ. Μπροστά στις εξετάσεις αυτής της χρονιάς προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη, η αναπροσαρμογή της ύλης, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Έντονο και πιεστικό αρχίζει να γίνεται και το θέμα των απουσιών των μαθητών, καθώς δεν έχει υπάρξει για φέτος ειδική μέριμνα και οδηγίες από το υπουργείο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με το συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Φαλήρου Νίκος Γαρδίκης και Μαριλίνα Αντωνιάδου καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση στήριξης του αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Να διεκδικήσει τώρα από την Κυβέρνηση:

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία του Π. Φαλήρου με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Σύνδεση των σχολείων με το Κέντρο Υγείας Π. Φαλήρου, που πρέπει να έχει 24ωρη λειτουργία και να είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Επαρκή χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα σχολείων και παιδικών σταθμών.
  • Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου να εξασφαλίσει Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ να σταθμεύει και να διενεργεί καθημερινά μαζικές δειγματοληψίες στο Παλαιό Φάληρο.
  • Αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Δεν είναι ώρα ούτε για τους Κυβερνητικούς προκλητικούς πανηγυρισμούς, ούτε για ατέρμονες συζητήσεις για το πώς θα κλείνουν τα σχολεία. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί τα διεκδικούν δύο χρόνια τώρα. Να τα ακούσει επιτέλους και η κυβέρνηση.

Comments are closed.


Recent Posts

Νάσος Αθανασίου κατά Τσίπρα: «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεδρική εκλογή με έναν υποψήφιο»

Αιχμές για την εσωκομματική διαδικασία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία άφησε ο Νάσος Αθανασίου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή επισκόπηση»…

7 λεπτά ago

To «όλον ΠΑΣΟΚ» στο συνέδριο

Και Κώστας Σημίτης που θα χαιρετίσει απόψε και Γιώργος Παπανδρέου και Βαγγέλης Βενιζέλος που θα μιλήσουν το Σάββατο, θα δώσουν…

15 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Μια νόσος απειλεί την ανθρωπότητα -Ποια είναι τα συμπτώματα

Πριν καλά – καλά να περάσει η αγωνία για τον κορωνοϊό και πριν καν βγάλουμε τις μάσκες (αυτό θα συμβεί…

21 λεπτά ago

Προσλήψεις 12 ατόμων στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού συνολικά δώδεκα (12) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου…

22 λεπτά ago

Προσλήψεις 18 ατόμων στο Δήμο Πηνειού

Ο Δήμος Πηνειού γνωστοποιεί την πρόσληψη 18 συμβασιούχων για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών.  

25 λεπτά ago

Καρκίνος των ωοθηκών: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Ο καρκίνος των ωοθηκών εμφανίζεται όταν ανώμαλα κύτταρα στις ωοθήκες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και να σχηματίζουν όγκο. Εάν αφεθεί…

35 λεπτά ago