λασ-σε-απαράδεκτες-συνθήκες-κάνουν-μά-1092778
ΠΑΙΔΕΙΑ | 14.11.2022 | 15:33

ΛΑΣ: Σε απαράδεκτες συνθήκες κάνουν μάθημα οι μαθητές του 27ου Δ.Σ. Βόλου

Για τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης μαθητών στο 27οΔημοτικό Σχολείο Βόλου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Βασίλης Ντακούμης, Απόστολος Ριζόπουλος και Θεόδωρος Τσαλούχας. Μάλιστα χαρακτηρίζουν απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών, αφού εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν έχει δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ, “οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών είναι τεράστιες. Στον Βόλο όπως και σε άλλες πόλεις τα έργα για σχολική στέγη είναι στα αζήτητα, δεν είναι «επιλέξιμα». Και στην πόλη μας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, με «γερασμένα» κτίρια, χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές, με ακατάλληλες αίθουσες και χώρους για παιχνίδι και αθλητισμό. Τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές στοιβάζονται σε σπίτια, μαγαζιά, αποθήκες και κοντέινερ, το πρόγραμμα για σχολική της δημοτικής αρχή Βόλου είναι ανύπαρκτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 27ο Δ.Σ. στις Αλυκές. Παρά τις υποσχέσεις ότι θα χτιστούν νέες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ, εδώ και χρόνια, η ανέγερση νέων αιθουσών, κάθε χρόνο, επανεμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, το έργο καθυστερεί δραματικά. Ύστερα από τη κατεδάφιση τμήματος του σχολείου, στο οποίο θα χτιστούν οι νέες αίθουσες, μαθητές και εκπαιδευτικοί στριμώχνονται σε αίθουσες «κλουβιά» 3χ3. Στο σχολείο, επίσης, λειτουργούν και δυο προκατασκευασμένες αίθουσες. Στη μία, όταν βρέχει, στάζουν νερά από την οροφή, και στη άλλη είναι δύσκολη η είσοδος των μαθητών επειδή πλημμυρίζει η αυλή. Οι συνθήκες παραμονής και εργασίας στο σχολείο μαθητών και εκπαιδευτικών είναι απερίγραπτες και ταυτόχρονα επικίνδυνες από τον συγχρωτισμό και την έλλειψη επαρκών κοινόχρηστων χώρων, ιδιαίτερα σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

• Τι θα κάνει για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα η ανέγερση των νέων αιθουσών στο 27ο Δ.Σ. Βόλου;

• Πότε θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του σχολείου και την ασφαλή παραμονή των μαθητών;