Κυβέρνηση: Ξεκινά τηλεκπαίδευση σε σχολεία – Πώς θα γίνει

Διευκρινιστική απάντηση στη διάκρεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έδωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπροσώπος κ. Πελώνη σχετικά με την πρόσβαση των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.
«Επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις αποφασίστηκε: Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων και σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ανέφερε η κ. Πελώνη
Ειδικότερα σημείωσε:
– Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπ. Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.
– Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
– Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.
– Εχουμε ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.
– Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση.

Η ίδια κατέληξε: Σε σχέση με τις αιτιάσεις που ακούγονται τελευταία και αφορούν τόσο τις σχολικές αίθουσες όσο και τις προσλήψεις. Στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν  στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα. Και σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές, ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505. Δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν γίνει επίσης 4.485  μόνιμοι διορισμoί εκπαιδευτικών, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!