κρίσεις-διευθυντών-να-μην-αναγνωριστ-900347
ΠΑΙΔΕΙΑ | 11.04.2023 | 08:26

Κρίσεις διευθυντών: Να μην αναγνωριστούν τα αποτελέσματα ζητούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή τους πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών ζητούν να μην γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα στις κρίσεις διευθυντών σχολείων από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και να προβεί άμεσα σε νέες κρίσεις στελεχών εκπαίδευση ς με όρους δημοκρατικής διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Για παράδειγμα, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:  “όσοι/όσες υποψήφιοι Διευθυντές/Διευθύντριες δεν ήταν πολιτικά και κομματικά αρεστοί ή φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση και στη διοίκηση καρατομήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες κατρακυλώντας αρκετές θέσεις παρακάτω στον πίνακα…” και ενημερώνει ότι  παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του σωματείου που συμμετείχαν στις πρόσφατες «κρίσεις» στελεχών εκπαίδευσης και αδικήθηκαν, ώστε να προσφύγουν νομικά.

Για σοβαρότατες παρεμβάσεις και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Λέσβου.

Κοινοβουλευτική Eρώτηση, με θέμα παρατυπίες κατά την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης και καταγγελίες περί διαβλητής διαδικασίας, κατέθεσε και ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην Ερώτηση την οποία προσυπογράφουν ακόμη 34 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζεται αρχικά το παράδοξο-αν όχι τραγελαφικό-των αξιολογικών πινάκων Συμβούλων Εκπαίδευσης, να υπάρχουν υποψήφιοι, οι οποίοι στη συνέντευξη βαθμολογήθηκαν παραπάνω από «Άριστα».