Κουρουτός: Fake news ιδιοκτητών η «παραίτησή» μου από την ΟΙΕΛΕ (φωτο)

Ο Μιχάλης Κουρουτός επανεξελέγη λίγο πριν μπει το 2019 Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας). Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για παραίτησή του από την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, τις οποίες βέβαια ο ίδιος σπεύδει να διαψεύσει, αναρτώντας το εξής στο facebook:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες τα τηλέφωνά μου έχουν σπάσει, καθώς απορημένοι συνάδελφοι με ρωτούν με αγωνία, γιατί παραιτήθηκα (!) από την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ. Ιδιοκτήτες και κάποια πειθήνια στελέχη έχουν ξεκινήσει να διαδίδουν περιχαρείς fake news για να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς. Κάποιοι φαίνεται πως δεν βλέπουν την ώρα να απαλλαγούν από την ενοχλητική μου παρουσία, έχοντας την ψευδαίσθηση πως χωρίς εμένα θα πραγματοποιήσουν πιο εύκολα τα άνομα σχέδιά τους για την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την ισοπέδωση κάθε αρχής και αξίας μέσα στα ιδιωτικά σχολεία.

Ας τους καθησυχάσω. Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για αρκετό καιρό ακόμη στο τιμόνι της Ομοσπονδίας. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η ΟΙΕΛΕ δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι ένας πολιτικός οργανισμός με ιστορική συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια, αν και εκτός Ομοσπονδίας, ήταν μαζί μας με τη συμβουλή και την καθοδήγησή τους, όλα τα παλιά και ιστορικά στελέχη της, ο Γιώργος Φυσάκις, ο Βαγγέλης Δριβαλιάρης, ο Βασίλης Αβραμόπουλος, ο Δημήτρης Κωσταράκος. Μετά την αποχώρησή μου θα είμαι κι εγώ δίπλα στην Ομοσπονδία για όσα χρόνια οι άξιοι συνεχιστές μου θα με χρειάζονται.

Ας μην ματαιοπονούν, λοιπόν. Η ΟΙΕΛΕ είναι ένα καρπερό δέντρο με γερές ρίζες. Ένα κλαδί του κόβεις, δύο ξεφυτρώνουν. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας.

Πολλά χαιρετίσματα από το Βόλο όπου ξεκινά η μεγάλη μάχη ενάντια στη βιομηχανία παραγωγής παράνομων τίτλων σπουδών στα ιδιωτικά σχολεία».

ΠΑΙΔΕΙΑ, FACEBOOK, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΡΟΥΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!