Κορωνοϊός – σχολεία: Έκλεισαν τμήματα στο Λύκειο και στο 2ο Δημοτικό Ραφήνας

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχει το τοπικό σαιτ irafina.gr

Σε ό,τι αφορά το 1ο Γενικό Λύκειο Ραφήνας, μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας τους των τμημάτων Β3 και Β Θετ-1 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα, σχετικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, θετικά βρέθηκαν δύο αδελφάκια, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια τμήματα θα αναστείλουν τη λειτουργία τους και για πόσο καιρό.

Όπως αναφέρει το irafina.gr, επικοινώνησε με τον με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και ανέφερε πως ήδη αυτή την ώρα γίνονται απολυμάνσεις και στα δύο σχολικά συγκροτήματα και πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ποια είναι τα προβλεπόμενα μέτρα

  1. Απολύμανση των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων,
  2. Καραντίνα δύο εβδομάδων για τους μαθητές των τμήματος και τους εμπλεκόμενους καθηγητές,
  3. Ενημέρωση του υπεύθυνου covid 19 του σχολείου, όπως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπ. Παιδείας προβλέπουν ρητά,
  4. Επιβολή προβλεπόμενου προστίμου σε τυχόν κυκλοφορία αυτών που παραβιάζουν την καραντίνα,
  5. Θερμομέτρηση των υπολοίπων μαθητών (ήδη έχει τοποθετηθεί θερμική πύλη)
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΡΑΦΗΝΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!