Categories: Παιδεία

Kόπηκε η ακτοπλοϊκή έκπτωση στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Σαλαμίνα

Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκαν πριν από μέρες εκπαιδευτικοί που χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, κόπηκε η έκπτωση της τάξεως του 50%  που είχαν για την καθημερινή τους μετακίνηση στο νησί της Σαλαμίνας. Με την έκπτωση που υπήρχε το ποσό ήταν στα 7ευρώ ανά μέρα αλλά θα φτάσει στα 14ευρώ την ημέρα, αλλά αυτό θα φανεί τον μήνα που θα φτάσει ο μέσος εκπαιδευτικός να χαλάει 280ευρώ το μήνα. Οι καταγγελίες έγιναν από την ΟΛΜΕ Πειραιά που ζητάει την άμεση λύση στο πρόβλημα..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν λίγες μέρες οι συνάδελφοι που εργάζονται στη Σαλαμίνα ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής, απαράδεκτο γεγονός: αιφνιδιαστικά, η έκπτωση που είχαν στο εισιτήριό τους ως εκπαιδευτικοί στη γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα και αντίστροφα έπαψε να ισχύει! Συγκεκριμένα, η νέα κοινοπραξία που εισήλθε στη γραμμή, έκοψε με το “καλημέρα” την έκπτωση 50% για αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Σημειώνουμε ότι έτσι και αλλιώς, ακόμα και με την έκπτωση, το κόστος μετακίνησης ήταν μεγάλο.
Ένας εκπαιδευτικός έδινε καθημερινά 7 ευρώ που σημαίνει 140 ευρώ το μήνα για το όχημά του και τον ίδιο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε επιπλέον επιβάτης πληρώνει κανονικά το εισιτήριό του, ενώ δεν υπήρχε έκπτωση για τους πεζούς (2,40 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα για πεζούς).
Με την κατάργηση της έκπτωσης στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα το ποσό για τη μετακίνηση από και προς το νησί διπλασιάζεται και φτάνει στα 14 ευρώ την ημέρα, δηλαδή στα 280 ευρώ το μήνα

Στο ποσό αυτό θα πρέπει βέβαια να υπολογιστεί και το κόστος μετακίνησης από και προς τα Παλούκια ή ακόμη και τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο μιας και τα σχολεία έχουν συνήθως αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να γινόμαστε «παιχνιδάκια» της κάθε κοινοπραξίας που όταν αλλάζει τιμολογιακή πολιτική, θα επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η ευθύνη εταιρειών-κυβέρνησης- Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργείου Παιδείας, είναι τεράστια! Είμαστε εκπαιδευτικοί που προσπαθούμε με τεράστιες δυσκολίες και χωρίς καμία κρατική στήριξη, να στηρίξουμε παντοιοτρόπως τους μαθητές μας- τα παιδιά της Σαλαμίνας. Είμαστε εκπαιδευτικοί που στηρίζουμε την λειτουργία του δημόσιου σχολείου, οι περισσότεροι μακριά από τον τόπο μας και την οικογένειά μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!
Με χαμένους 6 μισθούς από το 2009 και μετά, πληρώνουμε εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια, μετακίνηση, λογαριασμούς ενέργειας, είδη πρώτης ανάγκης, δίδακτρα για τα «προσόντα» μας κ.ά.
Με τα 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους, τα 880 ευρώ για τους αναπληρωτές το πολύ για 9 μήνες και μετά πάλι στην ανεργία με το επίδομα των 438 ευρώ, απλά φτάνουμε στη μέση του μήνα και τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
 Να επανέλθει άμεσα η έκπτωση του 50% για αυτοκίνητα-δίκυκλα.
 Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων, πεζών και με τα οχήματά τους, με τα πλοία της γραμμής.
 Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων με οχήματα του Δήμου, από και προς τα σχολεία τους εντός του νησιού. Μέχρι να επιτευχθεί το παραπάνω, δωρεάν μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ του νησιού.
 Δωρεάν μετακίνηση μαθητών, που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από και προς Σαλαμίνα ,επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα ΕΠΑΛ ή επειδή φοιτούν σε κάποια ειδική δομή ή πρέπει να κάνουν κάποια θεραπεία, με τα πλοία της γραμμής.
Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της νέας Κοινοπραξίας την Τρίτη 06/12 14:00. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Σχολείων της Σαλαμίνας, την
ένωση και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Comments are closed.


Recent Posts

Τα συμπτώματα της σεξυπνίας και τι μπορεί να προκαλέσει

Yπάρχουν πολλές διαταραχές που συνδέονται με τον ύπνο, με τις πιο διάσημες να είναι η υπνοβασία και να μιλάει κάποιος…

2 λεπτά ago

ΑΠΘ: Σάλος με παρενόχληση φοιτήτριας σε ντουζιέρες -Δείτε την καταγγελία

Σάλος στη Θεσσαλονίκη μετά από δημόσια καταγγελία μίας κοπέλας για παρενόχληση από τρεις άνδρες στις κοινόχρηστες ντουζιέρες των φοιτητικών εστιών…

6 λεπτά ago

Τουρκία: Κλήση των πρεσβευτών 9 χωρών μετά το κλείσιμο των προξενείων τους

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα δυτικών χωρών, καθώς πολλές από αυτές έκλεισαν τα προξενεία τους στην…

7 λεπτά ago

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στη σημερινή συνεδρίαση, λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα των 1,030 μονάδων. Από την…

14 λεπτά ago

Σερβία: Ένταση στη βουλή στη συνεδρίαση για το θέμα του Κοσόβου

Ιδιαίτερα θερμό είναι το κλίμα στη Βουλή της Σερβία κατά την συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου.…

21 λεπτά ago

Στη Δράμα αύριο ο Μητσοτάκης για την κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Ο Πρωθυπουργός το πρωί θα μεταβεί στον Γρανίτη Δράμας για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη…

27 λεπτά ago