Κονταροχτυπιούνται Σάμος – Σύρος για την έδρα Πολυτεχνικής Σχολής Αιγαίου

Στα μαχαίρια βρίσκονται Σύρος και Σάμος για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πανεπιστήμιο ψήφισε Σύρο, αλλά το υπουργείο Παιδείας προέκρινε την Σάμο. Η τελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών Κυκλάδων που διαβλέπουν δάκτυλο βουλευτή της γειτονικής εκλογικής περιφέρειας.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής.

Η σχολή θα αποτελείται από τουλάχιστον τρία τμήματα: το Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων με έδρα στη Σάμο, το Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων με έδρα στη Σύρο και το Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο. Το πρόβλημα ήταν η έδρα της σχολής, δηλαδή το γραφείο του κοσμήτορα και το λιγοστό διοικητικό προσωπικό.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου διχάστηκε αλλά τελικά επέλεξε τη Σύρο, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου άλλαξε την απόφαση αυτή και μετέφερε την έδρα στη Σάμο, με την αιτιολογία ότι οι απόφοιτοι του τμήματος της Σάμου έχουν πάρει ήδη έγκριση να εγγράφονται στο ΤΕΕ, κάτι που προσφέρει ένα πλεονέκτημα στο εκεί τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται ο Δημήτρης Σεβαστάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πανεπιστημιακός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις αιτιάσεις, ωστόσο βουλευτές Κυκλάδων αντιδρούν έντονα.

πηγή: Το Βήμα

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΣΥΡΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΔΙΑΜΑΧΗ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!