Κι άλλο σχολείο υπό έξωση λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο

Κι άλλο σχολείο κινδυνεύει με έξωση! Αυτή τη φορά πρόκειται για σχολεία της Νέας Σμύρνης.  Οπως ενημερώνουν λοιπόν οι γονείς, απειλείται με έξωση και το σχολικό συγκρότημα 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, το οποίο εδράζεται επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Ολη η ανακοίνωση των γονέων

Με χαρά ανακαλύψαμε ότι μεγάλη μερίδα του Τύπου άρχισε επιτέλους να ασχολείται με το πολύ ουσιαστικό θέμα της στέγασης των Δημόσιων Σχολείων αλλά και μερίδα Βουλευτών να καταθέτει μια σχετιζόμενη τροπολογία και μια αναφορά στην Βουλή. Με αφορμή την απαράδεκτη συνθήκη που βιώνουν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι γονείς του 9ου Δημοτικού σχολείου, αλλά και οι αντίστοιχοι του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω που υποχρεώνονται να κονσερβοποιηθούν με τους προαναφερόμενους, δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας.

Παθόντες και συμπάσχοντες, για σχεδόν μια εικοσαετία, αντιλαμβανόμαστε πλήρως πόσο στρεσογόνο, πόσο διασπαστικό και πόσο υποτιμητικό είναι να βιώνουν, γονείς και παιδιά, την επισφαλή συνθήκη αστεγίας του σχολείου τους, ειδικά όταν συνοδεύεται από την απάθεια των θεσμών που θα έπρεπε να υποστηρίζουν την εκπαίδευση, Υπουργεία, Δήμοι, Περιφέρειες και Πολιτιστικοί Οργανισμοί.

Από τα τελευταία στοιχεία που κατέθεσε ο ΟΣΚ το 2005, πριν ενσωματωθεί στον ΚΤΥΡ, και χωρίς να υπάρχει, κατά την γνώμη μας, μεγάλη πιθανότητα αυτά να έχουν δραματικά αλλάξει, βρίσκουμε 265 μισθωμένες σχολικές μονάδες μόνο στην Περιφέρεια Αττικής. Οι περισσότερες βέβαια, πιθανολογούμε, ότι αφορούν μικρές μονάδες Νηπιαγωγείων ή/και Δημοτικών με πληθυσμό 80-180 παιδιών η κάθε μία.

Το 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης φιλοξενεί 500 έφηβους μαθητές και μαθήτριες.

Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών είτε ιδιοκτησιακών, διενέξεων και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης ένθεν και ένθεν, λόγω της στέγασής τους σε ενοικιαζόμενο κτίριο. Έχουν απειληθεί δε, τουλάχιστον, έξι(6) φορές ευθέως με διάλυση, κατάργηση, συγχώνευση, μείωση και έξωση, με την πιο πρόσφατη να λαμβάνει χώρα τώρα.

Άμεσοι αποδέκτες όλων των παρενεργειών είναι τα παιδιά μας και γενεές μαθητών και μαθητριών πριν από την τωρινή, που καλούνται να διαχειριστούν, πέραν των εκπαιδευτικών τους απαιτήσεων και των συγκυριών της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, τη διασπαστική διαδικασία που εκτρέπει τον μαθησιακό τους προσανατολισμό, την χρόνια ανασφάλεια που διαρρηγνύει τον κοινωνικό τους στόχο, τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που με τόσο κόπο προσπαθούν ακόμα να αποκαταστήσουν μετά τις καραντίνες, την εγκατάλειψη από τους πνευματικούς τοπικούς φορείς που τους καθιστούν έρμαια των εκάστοτε χειρισμών αφού δεν εκπροσωπούνται πουθενά, την απογοήτευση για τους γονείς και τους καθηγητές τους που αδυνατούν να τους υπερασπιστούν και γενικώς αισθήματα αγωνίας, άγχους και επιφυλακτικότητας.

  • Ακριβώς εκατό(100) χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στον προσφυγικό Δήμο της Νέας Σμύρνης και στο κτίριο που κατασκευάστηκε από τον πρόσφυγα και ευεργέτη Α. Ωνάση επιχειρείται διωγμός, μιας από τις ευγενέστερες χρήσεις γης, του Δημόσιου Σχολείου.

  • Το κτίριο του σχολείου μας εδράζεται επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης προσδίδοντας ζωντάνια και ετερογένεια, σε έναν κατά τα άλλα, εμπορικό δημόσιο χώρο. Πρόκειται για ισχυρή κατασκευή, βάσει αυτοψίας Πολεοδομίας, με επαρκείς, σε ποσότητα, ευάερες και ευήλιες αίθουσες και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή παρά την εγκατάλειψη σε επίπεδο εκσυγχρονισμού και επισκευών.

  • Η θέση του κτιρίου καλύπτει τις χωροταξικές ανάγκες του βορειοδυτικού τομέα του Δήμου ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις αποστάσεων μετακίνησης μαθητών και γειτνιάζει, λειτουργώντας ως υποδοχέας, με τέσσερα(4) Δημοτικά Σχολεία. Τα δε υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου είναι πληθυσμιακά κορεσμένα και με πολυπληθή τμήματα.

  • Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν διαθέτει κατάλληλα δεσμευμένα οικόπεδα για ανέγερση νέων σχολείων και αντιμετωπίζει υπολογίσιμη αύξηση πληθυσμού αφού μόνον την τελευταία τριετία έχουν εκδοθεί περίπου εκατόν σαράντα(140) οικοδομικές άδειες πολυκατοικιών.

  • Τα παιδιά μας ευδοκιμούν σε ακαδημαϊκές και μη (συστηματικές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς κινηματογράφου, μουσικής και λογοτεχνίας) επιδόσεις, αγαπούν το Σχολείο και το προασπίζονται με δράσεις, κείμενα, πανό και διαμαρτυρίες.

Ως γονείς και ως πολίτες, για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΩΡΙΝΟΥΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Επειδή απειλείται με έξωση, το σχολικό συγκρότημα, 7ο Λύκειο και 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, από τον ιδιοκτήτη Πολιτιστικό Ίδρυμα «Εστία» λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και με την αφορμή της δικάσιμου των αντίστοιχων μισθωμάτων στις 25 Ιανουαρίου 2023 σας καλούμε όλους στις 9:00 το πρωί στο σχολείο μας, 25ης Μαρτίου 3, επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης.

Θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο, θα περιδιαβούμε την πλατεία κάνοντας μια μικρή στάση παραπλεύρως των γραμμών του τραμ επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στο Μέγαρο της Εστίας και θα καταλήξουμε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης επί της λεωφόρου Συγγρού.

Ως γονείς και ως πολίτες απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων μας και την εφαρμογή οριστικής και σταθερής πολιτικής απόφασης ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να είναι ακριβώς αυτό, Παιδιά.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, δημότες και μη.

Comments are closed.


Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Τσίπρα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 ​θα έχει το ακόλουθο πρόγραμμα: 10.30:  θα επισκεφθεί…

7 λεπτά ago

Ανατολική Αττική -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Κατάρρευση ΝΔ -Ποιοι βουλευτές προηγούνται (πίνακες)

Το α΄ μέρος της έρευνας του aftodioikisi.gr στην Ανατολική Αττική, που διεξήχθη για χρονικό διάστημα οκτώ ημερών, από 7 έως…

20 λεπτά ago

Viral η γιαγιά που διαλέγει ρούχα και μακιγιάζ για… την κηδεία

Viral: Αίσθηση έχει προκαλέσει στο TikTok η 93χρονη Lillian Droniak. Η γιαγιά Droniak, όπως είναι το όνομά της στην πλατφόρμα, μοιράζεται με τους…

32 λεπτά ago

Κορωνοϊός: Το πρώτο χάπι που μειώνει τη διάρκεια της λοίμωξης

Αντιικό χάπι που μέχρι στιγμής έχει εγκριθεί μόνο στην Ιαπωνία, είναι η πρώτη θεραπεία για την Covid-19 που δείχνει να…

2 ώρες ago

Πόθεν Έσχες: Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Περάματος

Εισοδήματα 34.516 ευρώ, δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης. Το πόθεν έσχες περιλαμβάνει μισθούς, όχημα και…

4 ώρες ago

Ποιες συνήθειες πρέπει να κόψεις αν θες να πλουτίσεις

Ποιος δεν επιθυμεί να είναι πλούσιος; Ποιος δεν θέλει εκείνη την ευκολία στα οικονομικά του που του λύνει τα χέρια;…

4 ώρες ago