κέρκυρα-απέκλεισαν-οι-φοιτητές-το-ταμ-936045
ΠΑΙΔΕΙΑ | 02.02.2023 | 18:50

Κέρκυρα: Απέκλεισαν οι φοιτητές το ταμείο της λέσχης

Στον αποκλεισμό του ταμείου της φοιτητικής λέσχης, προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου επιτρέποντας σε όλους τους φοιτητές να σιτιστούν δωρεάν. Η δράση αυτή είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων των Φ.Σ. για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού και της μείωσης του αντιτίμου των γευμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, «η εργολαβία της λέσχης το έτος 2022 έκανε τζίρο πάνω από 600.000€ χωρίς να υπολογίζουμε τους φοιτητές που δεν έχουν δωρεάν σίτιση. Την ίδια στιγμή που η εργολαβία θησαυρίζει, οι φοιτητές λαμβάνουν σίτιση πολύ χαμηλής ποιότητας, δεν μας παρέχονται ούτε τα γενικά ούτε τα ειδικά μενού που προβλέπονται (πχ για άτομα με διαβήτη, δυσανεξίες κλπ)». Για τους λόγους αυτούς οι σύλλογοι των φοιτητών του Ι.Π. προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών από καθηγητές και φοιτητές ενώ επισκέφθηκαν και τον υπεύθυνο Αντιπρύτανη.

«Μας διαβεβαίωσαν ότι η Πρυτανεία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τη διαπραγμάτευση της τιμής της σίτιση μας, ότι η αύξηση της τιμής είναι ευθύνη του Υπουργείου και πραγματοποιείται σε όλες τις λέσχες πανελλαδικά και πως στο κάτω κάτω μας κάνουν και έκπτωση 20 λεπτά!!! Για τη μη τήρηση της σύμβασης, μας καθησύχασαν λέγοντας πως αν παρατηρηθεί κάποια έλλειψη θα προβούν σε παρατήρηση προς την εργολαβία αδιαφορώντας για τις 600+ υπογραφές! Για το ωράριο της λέσχης μας ενημέρωσαν ξανά πως έγινε στα πλαίσια εξοικονόμησης ενέργειας και πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι».Οι σύλλογοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματα τους τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

ΔΩΡΕΑΝ σίτιση με απλή επίδειξη του πάσο.

Αναβάθμιση της ποιότητας και εξασφάλιση μεγαλύτερης ποικιλίας στα μενού της σίτισης σύμφωνα με τις διατροφικές απαιτήσεις.

Επαναφορά του ωραρίου.

Ειδικά μενού και παροχή τους σε καθημερινή βάση.

Δυνατότητα ‘takeaway’ με ευθύνη του κάθε φοιτητή, σε σκεύος το οποίο θα φέρνει ο ίδιος.

Να τηρηθεί με ευθύνη της λέσχης το πρόγραμμα κομποστοποίησης.